Coop opent woensdag 19 april als PLUS Kerssies

De Coop van Koen Kerssies is vanaf woensdag ook PLUS-supermarkt.

De Coop van Koen Kerssies is vanaf woensdag ook PLUS-supermarkt. Foto Vakcentrum

Coop Kerssies aan de Doelenstraat 14 opent woensdag 19 april als PLUS Kerssies. De winkel is dan volledig verbouwd en van alle moderne services als zelfscankassa’s voorzien. Ondernemer Koen Kerssies kijkt ernaar uit: „Persoonlijk vind ik het echt geweldig om te mogen openen met deze nieuwe formule. Ik heb er al drie op mijn naam staan, Super de Boer, C1000 en Coop. En nu met PLUS gaan we er samen iets heel moois van maken!”

De vernieuwde winkel ondergaat een complete metamorfose. Het assortiment is flink uitgebreid en biedt de klant ook een ruime keuze aan biologische en Fairtrade huismerkproducten. En met zoveel mogelijk seizoensgroenten en -fruit en producten van Nederlandse bodem. De winkel behoudt de lokale producten uit de regio, zoals sappen uit de polder, Blokzijler Brok en kaas uit de omgeving. En met ruim 500 populaire PLUS artikelen blijvend in prijs verlaagd doen klanten bij PLUS Kerssies altijd prijsbewust boodschappen.

Klaar voor duurzame toekomst

Het is bijna een hele nieuwe supermarkt met een frisse, moderne uitstraling, vertelt ondernemer Koen Kerssies. „En dankzij ons bredere assortiment kunnen we de klant nóg beter bedienen. Bij de verbouwing was veel aandacht voor duurzaamheid, dat vinden we belangrijk. Waar mogelijk zijn materialen hergebruikt en de winkel heeft ledverlichting en is aardgasvrij. Binnen de buurt draagt PLUS Kerssies een steentje bij door te doneren aan de voedselbank, voedselverspilling tegen te gaan met de Too good to go-app en de sponsoring van lokale verenigingen.”

Scannen en online boodschappen bestellen

Met de introductie van zelfscan en online boodschappen doen, zet de supermarkt nóg meer in op het winkelgemak van de klant. Kerssies: „Onze klanten kunnen dankzij onze nieuwe zelfscankassa’s hun boodschappen voortaan zelf afrekenen. Dat kan ook zonder klantenkaart. En binnenkort bestellen klanten hun boodschappen ook online via plus.nl.”

De winkel krijgt net als voorheen een bloemenafdeling met boeketten van de Orchideeën Hoeve. In de nieuwe winkel staat het vaste team weer klaar om de vertrouwde service en kwaliteit te bieden die de klant gewend is. De ruime openingstijden blijven hetzelfde.

Feestelijke opening met taart

Op woensdag 19 april heten ondernemer Koen en zijn team iedereen van harte welkom tijdens de feestelijke opening. De eerste 200 klanten krijgen een taart cadeau en bij de openingsloterij worden meerdere prijzen verloot, waaronder een minuut gratis winkelen. Daarnaast gelden er de eerste paar weken speciale openingsaanbiedingen. Vanaf 1 mei sparen klanten bij PLUS Kerssies bovendien voor het speciale Corso-plaatjesboek. Koen en zijn team kijken ernaar uit de klant te mogen ontvangen in de nieuwe winkel. „We hebben er allemaal heel veel zin in. Persoonlijk vind ik het echt geweldig om te mogen openen met deze nieuwe formule. Ik heb er al drie op mijn naam staan, Super de Boer, C1000 en Coop. En nu met PLUS gaan we er samen iets heel moois van maken!”

Fusie tussen Coop en PLUS

In september 2021 kondigden PLUS en Coop aan samen verder te gaan als één coöperatie onder de naam PLUS. Daarmee ontstond de derde grootste servicesupermarkt van Nederland. Ruim 40.000 medewerkers zorgen elke week voor goed eten voor meer dan 4,5 miljoen klanten. In drie jaar tijd veranderen Coop winkels door het hele land van oranje naar groen, waaronder PLUS Kerssies.