Corona gooit toch roet in eten van feest Tuk

Bij het Racketcentrum werden de knapzakken met daarin munten en een routebeschrijving uitgedeeld. Foto: Sieb van der Laan

Vorig jaar kon het dorpsfeest van Tuk niet doorgaan. Voor dit jaar was er een aangepast programma. Echter, corona gooide op het laatste moment toch nog roet in het eten.

Het aantal besmettingen was de afgelopen week flink toegenomen. Om mogelijke verdere verspreiding tijdens het Tukse feest te voorkomen heeft het bestuur van Plaatselijk Belang besloten om de activiteiten voor de basisschooljeugd op het laatste moment af te gelasten.

Zo gingen de optocht op vrijdagavond, de spelletjesochtend zaterdagmorgen en de vossenjacht op zaterdagmiddag niet door. „Helaas konden niet alle jeugdactiviteiten doorgaan maar dat halen we in de toekomst een keer in”, zegt Alien Bisschop, voorzitter van Plaatselijk Belang Tuk. De viswedstrijd vrijdagmiddag en de escape room konden wel doorgaan. Vrijdagmiddag was de viswedstrijd voor jong en oud. Met een deelname van 25 vissers was dit een geslaagde activiteit. Vrijdagavond was er voor de jeugd van 12 tot 18 jaar bij Pieter Poot een Break in Battle. Ook dit was een zeer geslaagde activiteit met een deelname van 36 enthousiaste jeugdigen.

Hap & stap

Ook de laatste geplande activiteit, de hap & stap op zaterdagavond kon doorgaan. Met een knapzak gevuld met munten en een routebeschrijving gingen maar liefst 170 mensen op pad. Een wandeltocht van 7.5 km waarbij de deelnemers op de meest bijzondere plekjes van Tuk en omgeving een aantal locaties aandeden voor een hapje en een drankje. De reacties van de deelnemers van de hap & stap waren enthousiast. „Dankzij medewerking van de deelnemende locaties en de vrijwilligers was dit een succesvol alternatief.”

Nieuws

menu