Coronavaccinatie Steenwijkerland vanaf 22 maart bij consultatiebureau Steenwijk

Het grootste deel van de prikken die nu worden gezet zijn herhaalprikken. ANP

De vaccinatiegraad in regio IJsselland is hoog. Toch wordt in alle 11 de gemeenten nog steeds geprikt tegen corona. In Steenwijkerland kan dat vanaf 22 maart in het consultatiebureau aan de Mr. Zigher ter Steghestraat 9 in Steenwijk.

Een groot deel van de inwoners heeft ondertussen een (herhaal)prik laten zetten. Toch blijft de GGD voorlopig coronavaccinaties in de gemeente Steenwijkerland aanbieden. „We vinden het belangrijk om laagdrempelig en dichtbij te blijven vaccineren tegen corona”, vertelt Arjan de Boer, projectmanager COVID bij GGD IJsselland. „Het grootste deel van de prikken die nu worden gezet zijn herhaalprikken. Maar er worden óók nog steeds 1e en 2e prikken gezet. Zolang die behoefte er is, blijven wij vaccineren.” Vanaf 22 maart gebeurt dat bij het consultatiebureau in Steenwijk, waar ook de jeugdgezondheidszorg van de GGD plaatsvindt.

Een coronaprik kan zowel met als zonder afspraak worden gehaald. Wie na 18 september 2022 al een herhaalprik heeft gehad, is voldoende beschermd en hoeft niet nóg een herhaalprik te halen.

Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties vind je de actuele dag en tijd.

Nieuws

menu