Corso Sint Jansklooster heeft nieuwe partner

De PR-commissie van Corso Sint Jansklooster en het team van Active Creations met de nieuw ontworpen logo's. Foto: Wilko Visscher

Het corso van Sint Jansklooster is een samenwerking aangegaan met Active Creations, een marketing- communicatiebureau uit Zwartsluis. Het bureau sponsort het corso door haar diensten aan te bieden.

Het tweedaagse evenement in Sint Jansklooster is het grootste verlichte corso ter wereld. Er zijn 2500 vrijwilligers betrokken bij de organisatie en werkelijk alle inwoners zijn actief. Het marketing- en communicatiebureau Active Creations heeft een team van specialisten waarvan er twee corsohobbyisten zijn. Het zijn Martijn Mooiweer en Kyra Leeflang, die ernaar uit kijken om het merk Corso Sint Jansklooster nog meer op de kaart te zetten. Martijn: „Dat Kyra en ik passie voor corso hebben, geeft deze samenwerking een speciaal tintje. Maar deze merksponsoring past ook in onze filosofie om lokaal betrokken te zijn.”

Namens Corso Sint Jansklooster was PR-voorzitter Roel van de Zweerde nauw betrokken bij de totstandkoming van de coöperatie. „De laatste jaren hebben we grote stappen gezet op het gebied van waardering. Door de provincie Overijssel zijn we aangemerkt als beeldbepalend evenement, we werden tweede bij de landelijke erfgoedvrijwilligersprijs, we staan op Unesco’s Representatieve Lijst van Cultureel Immaterieel Erfgoed en landelijke media brengen ons evenement op tv. We willen de uitstraling van ons merk meer bij die status laten aansluiten. Daar helpt Active Creations ons bij.”

De eerste stappen zijn al gezet. Corso Sint Jansklooster heeft een nieuw logo en huisstijl en er is een plan ontwikkeld voor de inzet van sociale media. Ook komt er een app. Roel van Zweerde van het Corso is enthousiast. „De app wordt prachtig. Een handleiding vol praktische informatie voor de twee dagen waarop ons evenement plaatsvindt. Als vervanger van het papieren corsomagazine maken we hiermee een mooie stap naar een duurzamer corso.” In een later stadium komt ook de website van het corso aan de beurt.

Het Corso Sint Jansklooster is te vinden op Facebook, Linked-in, Instagram en Twitter.

Nieuws

menu