Corso Sint Jansklooster het hele jaar rond

Het corso van Sint Jansklooster komt met een innovatief project zodat de corsobeleving het hele jaar rond is. Foto: archief Wilbert Bijzitter 

Dat het corso in Sint Jansklooster elk jaar op de derde vrijdag en zaterdag in augustus plaatsvindt, is niet bij iedereen bekend. Om daar verandering in te brengen heeft de corsocommissie studenten van Hogeschool Saxion gevraagd een plan te bedenken.

Acht studenten van het Saxion zijn bezig geweest met het jaarrond ‘beleefbaar’ maken van het corso. Hun ideeën zijn samengekomen in het project ‘Corso Rond’. Het is een virtual reality-ontwikkeling binnen het Corso Sint Jansklooster.

Ronnie Rook van de pr-commissie van Corso Sint Jansklooster heeft de opdracht bij de studenten neergelegd. „Ik heb gemerkt dat veel mensen die naar Sint Jansklooster komen, niet weten dat hier jaarlijks een van de grootste corso’s van Nederland plaatsvindt. Met het project ‘Corso Rond’ lanceren de studenten samen met ons, een innovatief eindproduct waardoor meer mensen bekend zullen worden met het corso hier.”

Meer kan er nog niet bekend worden gemaakt over het project, dat op 20 januari volgend jaar wordt gepresenteerd tijdens een speciaal evenement. De studenten zullen dan samen met de organisatie van het corso laten zien welke nieuwe, en bijzondere, technieken zij hiervoor gaan toepassen om het hele jaar de corsobeleving van Sint Jansklooster te bewerkstelligen.

Nieuws

Meest gelezen

menu