Corso Sint Jansklooster verlengt de mediadeals met RTV Oost en Omroep MAX

The Next met Regendans vorig jaar, een van de 12 reuzen die door de straten van Sint Janskooster gleden.

The Next met Regendans vorig jaar, een van de 12 reuzen die door de straten van Sint Janskooster gleden. Foto: archief Wilbert Bijzitter

De Christelijke Oranje Vereniging (COV) heeft de twee mediadeals met RTV Oost en Omroep MAX weten te verlengen. Daarmee krijgt de jarenlange samenwerking een vervolg. En is het corso van Sint Jansklooster ook aankomend jaar op de televisie te bewonderen. „En daar zijn wij erg blij mee”, vertelt Egbert Lassche van de COV.

RTV Oost is al vanaf 2007 verbonden aan het corso. Ook Omroep MAX heeft sinds 2014 heel wat edities meegemaakt. In 2023 zullen de rondgangen van Corso Sint Jansklooster op de derde vrijdag van augustus wederom geregistreerd worden door RTV Oost als NPO 1, via Omroep MAX.

Grootste verlichte corso

Corso Sint Jansklooster zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus. Op de vrijdag zullen de twaalf dahliareuzen weer door de straten trekken. Met om 14.00 uur de middagrondgang en om 20.30 uur de avondrondgang, wat het grootste verlichte corso van Europa is. Waarna op zaterdag 19 augustus vanaf 14.00 uur het corsofestival plaats zal vinden, de wagens stilstaan in het dorp en iedereen er rustig omheen kan lopen.