Corso kunstwerk Vollenhove op rotonde officieel geopend: een prachtig staaltje toegepaste kunst

Tweeëneenhalf jaar zijn ze bezig geweest om het voor elkaar te krijgen, van het eerste idee tot het eindresultaat. Donderdagavond werd het resultaat van de inspanningen van Marcel Santbergen en Jordy Winter officieel onthuld: het Corso kunstwerk op de rotonde ‘Weg van Rollecate/Franse Pad’. „Wat is-ie mooi geworden, echt prachtig!”, aldus een enthousiaste wethouder Trijn Jongman, die het lint mocht doorknippen.

Het Corso kunstwerk, een gestileerde dahlia gemaakt van cortenstaal, werd donderdagavond onthuld.

Het Corso kunstwerk, een gestileerde dahlia gemaakt van cortenstaal, werd donderdagavond onthuld. Foto: Wilbert Bijzitter

„Bij de prijsuitreiking van het corso staan we hier altijd nerveus op de uitslag te wachten. Mooi dat op deze zo bijzondere plek voor het Corso Vollenhove dit kunstwerk is gekomen. In augustus gaat het gelukkig weer door. We zijn supertrots als gemeente nu Vollenhove op deze manier het verhaal van het corso kan laten zien.” Want de gestileerde weergave van de dahlia is meer dan een kunstwerk, het is een functioneel kunstwerk, omdat het tevens een podium biedt aan de winnaars van het corso.

‘Het corsobloed stroomt door hun hele lichaam’

Nieuws

menu