Crowdfunding ’t Buurthuus Basse sluit vrijdag: 'Het benodigde bedrag is bijna binnen'

't Buurthuus in Basse, met het nu nog ongeïsoleerde dak. Aangeleverde foto

De beperkende coronamaatregelen zijn door buurtvereniging Basse aangegrepen om de verbouwing van het buurthuis aan te pakken. Het dak gaat er letterlijk af en wordt vervangen door een geïsoleerd dak. Het is ook de gelegenheid om de rest van het ‘t Buurthuus te vernieuwen en uit te breiden.

De buurtvereniging heeft de gemeente om advies gevraagd. „Steenwijkerland is een goede partner gebleken”, zegt Niels Gijsman, bestuurslid van de buurtvereniging. „Ze hebben ons begeleid en samen met de provincie en het Oranjefonds hebben we het grootste deel van het benodigde budget gedekt via het Voordebuurtfonds. Het VoordeBuurt Fonds is een samenwerking tussen het Oranje Fonds en de regiobank. Die helpen ons met het laatste stukje van de financiering sluitend te krijgen.”

Voor dat deel is een crowdfundingsactie gestart. „Die loopt goed”, ziet Gijsman. „We zitten nu bijna op de benodigde € 5000 voor de plannen. Het zou geweldig zijn als het helemaal lukt en het mag er natuurlijk ook overheen.”

Met het vernieuwen van het dak wordt ook gelijk het plafond aangepakt zodat de akoestiek beter wordt en komt er energiezuinige verlichting. Verder zal de berging worden uitgebreid en komt er een terrasoverkapping. „Dat terras is een lang gekoesterde wens van de leden van de buurtvereniging”, volgens Gijsman.

De bouwcommissie van Basse is inmiddels gestart met voorbereidingen. „We hopen in de kerstvakantie al te kunnen beginnen, samen met de vrijwilligers. In januari zou dan de terrasoverkapping gebouwd moeten worden.” De bouwcommissie hoopt de werkzaamheden in april te kunnen afronden, zodat in mei ’t Buurthuus weer feestelijk heropend kan worden.

Maar voor het zover is moet het laatste deel van het budget worden opgehaald. De crowdfundingsactie loopt nog tot 10 december. De website is www.voordebuurtfonds.nl/project/basse

Nieuws

menu