Cursus natuurvriendelijk bijen houden

De basiscursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte waar de deelnemer leert zelfstandig een bijenvolk te onderhouden en honing te oogsten. Huisman Media

In Paasloo wordt volgend jaar een cursus gegeven over natuurvriendelijk bijen houden door beroepsimkers. Daarin komen theorie en praktijk aan de orde.

De cursus wordt georganiseerd door de imkervereniging Steenwijkerwold. Daarin zijn imkers uit de regio Westerveld en Steenwijkerland verenigd.

De basiscursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte waar de deelnemer leert zelfstandig een bijenvolk te onderhouden en honing te oogsten. Onderwerpen die aan bod komen zijn de anatomie van de bij, de ontwikkeling van het volk, de relatie tussen biodiversiteit en drachtplanten, reizen en bestuiving, zwermbeheersing, en natuurlijk honing oogsten.

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten in de periode februari tot oktober. De kosten zijn 250 euro inclusief examen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor informatie en aanmeldingen: Auke Vonk, aukevonk@gmail.com, 0521-383 490.

Nieuws

menu