Cursussen DigiD en diverse computerprogramma’s in de bieb

Bibliotheek Steenwijk biedt cursussen om digitaal vaardiger te worden,. Foto: Bibliotheek Kop van Overijssel

Bibliotheek Steenwijk verzorgt de komende weken cursussen voor mensen die niet vaardig genoeg zijn om mee te kunnen doen in de digitale samenleving. Iedereen lijkt er makkelijk in mee te gaan, maar is niets minder waar meldt de bibliotheek.

De digitale cursussen worden gegeven in wijkcentrum Het Torennest in Steenwijk. Aan de orde komen onder meer DigiD. Daarmee is veel online te regelen, niet alleen bij de overheid, maar ook in de zorg. De cursus Digivitaler bestaat uit vier lessen en is toegespitst het online contact in de zorg. De lessen zijn op maandagmiddag van 12.30 tot 14.30 op 31 oktober en 7, 14 en 21 november.

Daarnaast biedt de bibliotheek de cursus Digisterker. Daarin staat het contact met de (semi)overheid centraal. Ook deze cursus bestaat uit vier lessen, op dezelfde data als de andere cursus, maar dan van 15.00 tot 17.00 uur. De beide cursussen kosten 8 euro, exclusief cursusmateriaal.

Voor wie een cursus een brug te ver is, biedt het DigiLoket wellicht uitkomst. In een aantal vestigingen kunnen mensen terecht met digitale vragen. In de Bibliotheek Steenwijk iedere maandag van 10.00 tot 11.30 uur en iedere donderdag van 18.30 tot 20.00 uur. In de Bibliotheek Vollenhove iedere dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. En in de Bibliotheek Oldemarkt iedere woensdag van 10.00 tot 11.30 uur.

Bibliotheek Steenwijk is ook de officiële leslocatie van SeniorWeb. Er zijn cursussen over Google, Windows 11 voor beginners en gevorderden, Word & Powerpoint en Excel. Meer informatie over data, kosten en aanmelden is te vinden op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda. Of neem contact op met de Bibliotheek Steenwijk, telefoon: 0521-513273.

Nieuws

menu