Dag over Autisme in De Meenthe

De Autisme Ervaringstent laat ervaren hoe het is om heel veel beeld- en geluidprikkels binnen te krijgen.

De Autisme Ervaringstent laat ervaren hoe het is om heel veel beeld- en geluidprikkels binnen te krijgen. Foto: Aangeleverd

Op Wereld Autismedag, 2 april, organiseert de afdeling Steenwijkerland van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) een Autisme Dag in De Meenthe.

Op deze dag is er onder andere een lezing door Mirjam Dijks. Zij heeft autisme en heeft een assistentiehond. Zij vertelt over wat de hond, Lindy, voor haar betekent en wat de komst van de assistentiehond haar heeft gebracht.

In de Autisme Ervaringstent kunnen mensen voelen hoe het is om autisme te hebben. In de tent worden mensen omringd door zoveel beeld en geluid dat het niet meer mogelijk is om een selectie te maken. De hoeveelheid prikkels die binnenkomt is te groot en zorgen voor het gevoel overspoeld te raken.

Daarnaast is er het AutismeBelevingsCircuit, het ABC. Dit circuit laat bezoekers ervaren hoe het is om met autisme te leven. Volgens de NVA kan men er over lezen, leren en gesprekken voeren, maar ervaren is een andere manier.

De Autisme Dag in De Meenthe opent om 10.00 de deuren en duurt tot 15.30 uur. De lezing begint om 10.30 en duurt twee uur. De Autisme Ervaringstent gaat om 11.30 open en het AutismeBelevingsCircuit is vanaf 13.00 te volgen.

Voor de lezing wordt aanmelden zeer op prijs gesteld in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan via nva.steenwijkerland@gmail.com of telefonisch: 06-24129063.