Dagboek Alberto Schipper, stille kracht van vv Willemsoord: 'Alles is goed verlopen, en dat maakt me trots'

Alberto Schipper

Alberto Schipper Foto: Gerrie van der Hogen

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Alberto Schipper, Accountmanager Retail bij DPD Pakketservice, eigenaar van KeeperWinkel.nl / KeeperAcademy.nl en keeperstrainer van diverse clubs (Olde Veste 1, vv Willemsoord 1, Giethoorn 1, Oldeholtpade 1). Tevens ‘stille kracht’ van vv Willemsoord.

Dit dagboek speelt zich af in de week voor de Kolonie Cup.

Maandag 13 juni

De week begint. Thuiswerk dagje, administratie op orde maken zodat ik komende week niet in de problemen kom. Rond 9.00 uur heb ik een call met mijn collega’s om afgelopen week door te nemen en de planning van komende week. Vandaag zullen we een podcast opnemen met de winnaars van de laatste editie van de Kolonie Cup en aansluitend zal de loting plaatsvinden. Een afgevaardigde van FC Potvis, Wolvega VR1 en La Robinha zullen aansluiten tijdens dit geheel. Voordat we hier mee kunnen starten zullen we eerst het toernooischema op orde moeten hebben wat toch wel enkele uurtjes in beslag neemt. Daarnaast moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. In de avond, rond de klok van 19.30 uur, starten we met het opnemen van de podcast die dezelfde avond nog online gaat en rond 21.00 uur volgt er een live-uitzending op Facebook waarbij we de loting doen. Na de loting staat het schema dan ook gelijk online, zodat iedereen het kan inzien.

Dinsdag 14 juni

Vandaag richting Veenendaal voor mijn werk. Diverse meetings staan gepland. Tussendoor best veel stress, gezien er een aantal teams zijn die afzeggen. Gelukkig hebben we voldoende teams achter de hand, dus een belronde gedaan. Niet iedereen heeft er uiteraard rekening mee gehouden dat ze nog konden deelnemen, maar gelukkig een aantal ook wel, zodat het aantal teams dat zal starten 42 blijft. ‘s Avonds heerlijk 10 km gelopen met de kids tijdens de avondvierdaagse en daarna nog een vergadering bij gewoond van de Feestvereniging, waar ik ook in het bestuur zit.

Woensdag 15 juni

Agenda staat vol met afspraken. Richting Emmen om klanten te bezoeken. Onderweg daar naar toe gaat er van alles door mijn hoofd en probeer tussen alle bezoeken door zoveel mogelijk inzichtelijk te krijgen voor mezelf. Vergeten we niks? Moeten we nog iets regelen? Hebben we van alles voldoende? Zijn er voldoende mensen met opbouwen / afbouwen? Etcetera. Eind van de middag alle scheidsrechtersbriefjes en speelschema’s klaargemaakt zodat het niet alleen digitaal zichtbaar is maar ook op papier. Dat vinden teams en scheidsrechters toch altijd wel fijn. ‘s Avonds met alle vrijwilligers alles doorgenomen. Iedereen weet nu wat de bedoeling is en wat er van hem of haar verwacht wordt.

Donderdag 16 juni

Vandaag brengt mijn werk me richting Hoogezand. Maar voordat ik weg rij nog even langs de club waar de ‘maandagochtend ploeg’ druk bezig is om de belijning op de velden te zetten. En wat begint het dan te kriebelen. Waar een klein dorp groot ik kan zijn, echt fantastisch om te zien hoe een ieder hier zijn aandeel in heeft. Iets wat mij enorm trots maakt. ‘s Avonds de slotavond van de avondvierdaagse, waarbij ik samen met mijn vrouw uiteraard aan de kant staan om onze kids aan te moedigen.

Vrijdag 17 juni

Vandaag is het de dag waarbij we alles opbouwen. Rond 08.30 uur zou de eerste leverancier voor de deur staan, maar helaas heeft deze vertraging. Ondertussen doet iedereen zijn ding. De tent wordt opgebouwd, de velden worden verder klaargemaakt, sponsoren krijgen een plekje, etcetera. Daarnaast bel ik nog even de busmaatschappij die voor ons alle teams ophaalt, of alles duidelijk is. Nemen we nog even goed door, zodat ook dit allemaal soepel loopt. Helaas zegt er op het laatste moment nog een team af, schakelen dus. Uiteindelijk weer een team weten te vinden, alleen moet het toernooischema en de wedstrijdbriefjes aangepast worden. Rond 01.30 uur heb ik alles klaar en kan ik met een gerust hart naar bed.

Zaterdag 18 juni

D-Day, om 08.30 uur kunnen we beginnen met de lunchpakketten klaar te maken. De eerste teams kunnen we namelijk al verwachten rond 10.00 uur, omdat ze met de bus meegaan. Zodra de bus aankomt in Willemsoord ontvang ik ze persoonlijk en wijs ze de weg. Ik begeleid de scheidsrechters en hebben we een kleine briefing, zodat ze weten hoe te handelen in bepaalde situaties. Zodra het toernooi gestart is, ben ik degene die de regie heeft. Iedereen weet wat zijn taak is, mochten ze het niet weten of speelt er iets anders, komen ze bij mij. Ik ben het aanspreekpunt, maar met elkaar proberen we het iedereen naar de zin te maken. Zodra het toernooi gespeeld is, en de ‘3 e helft’ begint, kan ik ook pas echt genieten. Alles is goed verlopen, en dat maakt me trots.

Zondag 19 juni

Om 10.00 uur komen we weer bij elkaar om alles op te ruimen. Gelukkig zijn we met diverse mensen en kunnen we snel alles opruimen. ‘s Middags even naar Steenwijk geweest, om bij mijn dochter te kijken. Zij mocht dansen tijdens de opening van de Stone City Run. Geweldig! Rond 17.00 uur verzamelen we met alle vrijwilligers en aanhang die geholpen hebben voor een barbecue. Ook om de waardering naar hen uit te spreken hoe belangrijk ze zijn. Gezellig napraten, wat ging goed, wat kon beter, etcetera. Elk jaar is het weer een uitdaging om alles in goede banen te leiden en elke editie lukt ons dit toch weer. Maar laten we eerlijk zijn, zonder onze vrijwilligers, kunnen we dit niet realiseren.

Maandag 20 juni

Moe, gesloopt, begin van de werkweek. Zoals elke maandagochtend administratieve taken voor het werk. Om 09.00 uur een call met mijn collega’s. Rond de klok van 13.00 uur in de auto gestapt om een aantal klanten te bezoeken in Heerenveen. In de avond komt een aantal leveranciers nog het één en ander op halen. Nadat alles opgeruimd is, lekker naar huis en vroeg op bed.