Dagboek Marcel Kuiper, 'regelkont' van vv Willemsoord: 'Wij zijn niet beter of slechter, wij zijn anders'

Marcel Kuiper. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners in deze regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week is dat Marcel Kuiper, getrouwd met Wendy Koning, 2 kinderen Jayden en Micha. Eigenaar van From en Kuiper Financieel advies, directielid Onderlinge Brandverzekering Steenwijkerwold en ‘regelkont’ van v.v. Willemsoord.

Woensdag 17 augustus

Doordat bijna al het personeel geniet van vakantie pendel ik heen en weer tussen de kantoren in Wolvega, Steenwijkerwold en Steenwijk om de boel een beetje in het gareel te houden. Die laatste locatie is het kantoor van Greveling makelaardij waar we ook samen mee werken op financieel gebied. Komende vrijdag is de afscheidswedstrijd van vriend Henrie Rijke dus dat slokt aardig wat tijd op. Ons sportpark moet in gereedheid en de voetballers en publiek moeten worden aangewakkerd. We hebben het lumineuze idee opgevat om al zijn vrienden, bekenden en oud voetballers een persoonlijke videoboodschap te laten inspreken en die te tonen op vrijdag op een groot scherm. Leuk bedacht, maar wel een pens werk. Ook hebben we (oud)spelers van zijn zo geliefde Feyenoord benaderd, maar ff afwachten of die gaan ‘happen’. Vanavond ook nog meeting en overleg met de organisatie van de George Fransen Bokaal die zaterdag van start gaat. George is alweer ruim 3 jaar niet onder ons, maar middels dit toernooi is hij toch altijd nog een beetje bij ons.

Donderdag 18 augustus

Niet te geloven, maar John de Wolf heeft een boodschap gestuurd! Zoon Lars Rijke appt al. “Die ouwe gaat janken, dat kan niet mis.” Vandaag 3 afspraken buiten de deur en de rest van de dag braaf op kantoor in Steenwijkerwold. Dossiers bewaken en completeren voor de hypotheken die we adviseren en verzekeringen. Morgen nog 2 aktes bij de notaris. Zo leuk om te doen, mensen helpen bij het verwezenlijken van hun droomhuis. Rond 19.00 uur weer richting vv Willemsoord. Drankvoorraad op aantallen en temperatuur checken en de koelwagens bijvullen samen met onze vele vrijwilligers die onze vereniging rijk is. Na 21.30 uur met Wendy in onze overkapping in de tuin een drankje doen. Morgen is Henrie Rijke zijn dag. Alle spelers zullen er zijn en het publiek is via de sociale media als aangespoord te komen. Qua voorpret nu al zin in!

Vrijdag 19 augustus

De filmpjes stromen nu echt binnen. Zelfs Foppe de Haan en scheidsrechter Bas Nijhuis hebben hu bijdrage geleverd en nu zo’n 40 anderen. Naast de aktes bij de notaris nog 1 afspraak in Steenwijk en dan weer richting De Boschkamp om met 6 man de laatste puntjes op de i te zetten. Rond 18.00 uur verzamelen de spelers van Ruinerwold, Steenwijk, De Blesse, Steenwijkerwold en natuurlijk Willemsoord zich op het sportpark en natuurlijk de naaste familie. Broer Jan Rijke verzorgt de muziek vanavond en we hebben spraakwaterval Jannes Mulder weten te strikken om de boel aan elkaar te praten. 21.30 uur: Alles verloopt prima, veel publiek en de wedstrijd is zojuist in 4-4 geëindigd. Nu aan de borrel op het terras en het veld met de spelers. Lijkt wel een reünie met al die oude bekenden. De video werd rond 22.00 uur vertoond en inderdaad werd het janken. Het feest gaat daarna nog een tijdje door.

Zaterdag 20 augustus

Geen ‘gewoon’ werk vandaag en morgen. Alhoewel natuurlijk er altijd wel wat vragen via de mail of app binnen komen, kunnen we die digitaal wel beantwoorden. In ons bedrijf, wat ik samen met Joas From heb, zijn we niet zo van de 9 tot 5 mentaliteit, maar vinden we juist dat mensen die vragen hebben die meteen moeten kunnen stellen en geholpen moeten worden. Het gaat vaak om een hoop geld en dan heeft wachten tot na het weekend of de volgende morgen niet heel veel zin. Rond 10.00 uur zijn we weer op het sportpark en ruimen we samen nog de rommel op en vullen we de boel weer bij. Om 16.00 uur starten we met 2 wedstrijden, waar onder ons eigen Willemsoord. We krijgen met 0-9 op de broek van Trinitas en ook onze vrienden uit de Blesse krijgen met 5-1 een behoorlijke nederlaag te verwerken.

Zondag 21 augustus

Eigenlijk onze vrije dag, alleen moet er natuurlijk weer worden opgeruimd. Dat doen we wederom met vele handen. De voorraad bier is aardig geslonken, dus dat wordt maandag bestellen. Dat kan gelukkig digitaal en hebben we het dinsdag gekoeld binnen. We eten met Wendy en de kinderen sushi, onze favoriet.

Maandag 22 augustus

Weer een normale werkdag. Wel veel afspraken en omdat mijn maandag niet mijn favoriete dag is, wordt dat even doorbijten. Ondertussen natuurlijk vele appjes en berichten verder over het succesvol verlopen weekend. In de avond met Wendy overleggen over de verbouw van ons nieuwe huis wat we gekocht hebben, uiteraard in Willemsoord. Wendy is het brein achter deze verbouw en het stijlen van onze woning. Dat kan ze echt als geen ander. Onze woning aan de andere kant van de Steenwijkerweg is gelukkig nu ook officieel verkocht, weer een zorg minder.

Dinsdag 23 augustus

Dag 3 van de George Fransen Bokaal. Vanochtend met Henk en Willem de drankvoorraad op peil gebracht en verder vandaag geen fysieke afspraken, maar louter kantoor in Steenwijkerwold en Wolvega. Opvallend veel telefoontjes, je merkt dus dat de vakanties weer voorbij zijn en we weer het leven van alle dag oppakken. Vanavond naar het sportpark. In principe ben ik ‘vrij’ vanavond, maar als ik moet helpen dan doen we dat natuurlijk graag. Willemsoord en v.v. Willemsoord in het bijzonder zit in mijn bloed en gaat er waarschijnlijk nooit weer uit. Ervenisje van mijn vader Bert Kuiper denk ik, die net als George alweer 3 jaar niet meer onder ons is. „Wij zijn niet beter of slechter, wij zijn anders.” In Willemsoord een waarheid als een koe.

Nieuws

menu