Dagboek van Alko Tolner van Grand café Prins Mauritshuis in Blokzijl. Druk met voorbereidingen als dagvoorzitter van het business gala Steenwijkerland

Alko Tolner. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week de sportieve ondernemer Alko Tolner van Grand café Prins Mauritshuis in Blokzijl.Hij is druk met zijn horecabedrijf en daarnaast met de voorbereidingen als dagvoorzitter van het business gala Steenwijkerland alsook het evenement Positief Werkt! in Ede.

Woensdag 2 november

Op tijd uit de veren, samen met mijn vrouw Annemarie en jongste dochter Paulien aan de thee en haar ‘op de fiets’ helpen, een spannende week voor haar; tentamenweek, vandaag wiskunde.

Douchen en aankleden en op tijd naar de zaak. Iedere eerste woensdag van de maand overleg met team ‘dagelijkse leiding’. Er gebeurt veel deze week, vrijdag starten we met nieuwe menukaarten en samen werken we de agenda af met belangrijke onderwerpen voor de komende maand(en).

Om 10.00 uur de deur open want we ontvangen een grote groep koffiedrinkers en verder alles gereed maken voor weer een nieuwe dag met gelukkig veel lunchreserveringen. 11.00 uur een belafspraak ter voorbereiding op dagvoorzitterschap evenement Positief Werkt! in Ede volgende week. Na de lunch op kantoor; laatste voorbereiding op een podiuminterview met Hennie van der Most. Hij is donderdag gast bij een event van een ondernemersclub bij autobedrijf Marco van Beek.

Donderdag 3 november

07.45 aan de thee en omkleden. Iedere donderdag mijn vaste uur privétraining bij sportschool Peter Bos in Blokzijl. Douchen en lekker aan de koffie. Naar de zaak en op kantoor de laatste puntjes op de i voor het interview en het dagvoorzitterschap in Steenwijk. Om 11.00 uur nog even een foto maken voor deze rubriek. Om 13.00 uur naar Steenwijk voor soundcheck, 14.00 uur gaan we los. Hennie heeft er ook zin in. Na het interview napraten met ondernemers uit de regio aansluitend naar Bas Ardesch om verder voor te bereiden voor het business gala, vrijdag 11 november waar ik gastheer/presentator mag zijn. Thuis verlaat aan de maaltijd en samen sluiten we de dag af met een stevige avondwandeling door Blokzijl

Vrijdag 4 november

Om 10.00 uur naar de zaak en openen. Korte dienst vandaag, maar spannende dag omdat we met nieuwe lunch en dinerkaart gaan werken. Verder de (social) media bijgewerkt en mijn eigen website AlkoSpreekt voorzien van extra info, net op dat moment komt er per mail belangrijke extra info binnen over het businessgala Steenwijkerland 2022. De komende dagen staan in teken van een goede voorbereiding. Ik blijf toch langer op de zaak dan gedacht maar om 17.30 uur toch echt omkleden.

Vriend John pikt me op; schaatsen in Deventer. Als lid van team TAMEK bereiden we ons voor op de ‘Weissensee voor kids’ in Oostenrijk eind januari. Daar proberen 200 kilometer te schaatsen voor het goede doel. Vanavond een training en leuk iedereen weer te ontmoeten.

Zaterdag 5 november

Om 08.30 uur bij schoonmoeder in Vollenhove, met de familie het huis verder opruimen na het verdrietig overlijden van mijn schoonvader Jan afgelopen zomer. We hopen op een koper zodat schoonmoeder kleiner kan wonen. Een mooie maar moeilijke ochtend.

In de middag richting Blokzijl, omkleden voor een avond werken in het Mauritshuis maar eerst nog even tellen bij de volleybalwedstrijd van dochter Paulien. Spannende pot, nummer 1 tegen nummer 2 in de competitie. Tegen 18.00 uur op de zaak en aan de bak en na afloop nog even een drankje met goede vrienden.

Zondag 6 november

Vandaag weinig bijzonders en een beetje rommelen in en om huis. Eind van de middag oudste dochter Marjet ophalen van de trein. Ze loopt stage bij van der Valk Leeuwarden en komt gezellig een avondje naar huis, als gezin lekker eten en afsluiten met een mooie film. Voor het slapen nog even de agenda nalopen, het wordt een interessante week.

Maandag 7 november

Dochter Marjet vertrekt vroeg weer naar Leeuwaren en Paulien richting Emmeloord. Bijpraten met Annemarie en samen op tijd naar de zaak, koffie. Annemarie daarna naar kantoor om het weekend verder af te werken en ik maak de zaak klaar. Om 11.00 uur een sollicitatieafspraak met een voormalig medewerkster die van jongs af aan bij ons gewerkt heeft. Ze wil terug naar ons mooie vak en gelukkig bij het Prins Mauritshuis! Vandaag verder op de vloer en om 18.00 uur de dienst overdragen.

Snel eten en om 19.00 uur de hardloopkleren aan; de training voorbereiden. Sinds kort hebben we loopgroep Blokzijl opgericht. Het wordt een sportieve avond en leuk om mensen enthousiast te laten trainen en zelf deel te nemen. Douchen en op tijd naar bed.

Dinsdag 8 november

De wekker staat erg vroeg. Om 09.00 uur wordt ik verwacht in wielrentenue met fiets in Groningen.

Samen met 2 horecacollega’s bereiden wij de Tour Culinair 2023 voor. Met deze tour trekken we er een paar keer per jaar op uit om sportief te netwerken. Het worden vele koude winderige kilometers door het Groningse land en aansluitend een praktische vergadering met lunch.

Tegen 15.00 uur weer richting Blokzijl. Even langs de zaak alles nalopen en hallo zeggen en direct naar kantoor. Het business gala en het event in Ede komen nu echt dichtbij en nogmaals de presentaties nalopen en aanpassen.

Na het eten een eindje wandelen en op tijd naar bed.

Nieuws

menu