Dagboek van Lisa, Marjanne en Elin van groep 7/8 van Kindcentrum De Ark: 'Ezelen is leuk!'

Van links naar rechts: Lisa, Marjanne en Elin.

Van links naar rechts: Lisa, Marjanne en Elin. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners van Steenwijkerland en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week van Lisa Oosterveld, Marjanne Buijert en Elin Kooij van groep 7/8 van Kindcentrum De Ark in Oldemarkt.

Vrijdag 7 januari

Vandaag is het vrijdag. De vakantie is al bijna voorbij. Ik heb wel veel zin in school, maar het nadeel is dat we moeten ventileren en dat is koud! Ik woon op de boerderij. We hebben ongeveer 90 koeien, 2 honden, 4 katten, 4 schapen, 1 ram en 2 konijnen. Ik heb vandaag niet zoveel bijzonders gedaan om over te vertellen. (Marjanne)

Zaterdag 8 januari

Ik kan nog niet veel over school schrijven want die is pas over twee dagen weer open. Vandaag is het zaterdag. Ik had vanochtend paardrijden met mijn vriendin bij de manege. We gingen draven, galopperen en we gingen ook nog springen. Dat was echt heel erg leuk! We mogen de pony’s ook zelf borstelen en opzadelen. Toen de les afgelopen was, gingen we ook nog met onze hond lopen in het bos. Dat was ook heel erg leuk! (Elin)

Zondag 9 januari

Vandaag is het zondag. We gaan vandaag naar het bos met de hond. Helaas kunnen we nergens iets eten of wat drinken want we zitten in lockdown. Ik vond dat wel jammer, maar het was wel leuk, want het was een puzzeltocht. Gelukkig hadden we laarzen aangetrokken want anders kwam je er helemaal vies weg. Ik moet morgen helaas weer naar school. Nee, geintje. Ik vind het heel leuk op school. Dit was mijn verhaal. (Lisa)

Maandag 10 januari

Vandaag is het maandag en we hadden weer school. Het is best wennen, want je moet een mondkapje op in de gang. Het was best wel fris omdat de ramen openstonden want het was buiten 2 graden. Eerst gingen we vertellen over de vakantie. Daarna gingen we rekenen en na rekenen hadden we spelling. En hierna hadden we pauze. Sinds corona mogen we in de pauze niet meer met de hele school naar buiten. Dat is op zich best fijn. Ik ging ezelen in de pauze. Dat is een spel met de bal. Na de pauze hadden we stillezen. Ik zit in de leerlingenraad, dan mag je wat dingen bepalen over de school. Bijvoorbeeld over de workshops. (Marjanne)

Dinsdag 11 januari

Dinsdag hadden we meester en juf. We begonnen met stillezen en daarna hadden we rekenen. Het rekenen ging over breuken. Na rekenen hadden we een verjaardag, Elianne was jarig. Ze trakteerde op heel lekkere donuts. Tijdens de pauze ging ik ezelen met Lisa en Marjanne en andere kinderen. Na de pauze hadden we gym in Dalzicht. We hadden handbal en bokspringen. Ik deed handbal. Eerst deden we de jongens en meiden gemengd in een groepje en we deden ook een keer jongens tegen de meiden. Ik vond handbal het leukste want je mocht de bal uit de handen slaan. Alleen toen we jongens tegen de meiden deden hadden de jongens wel gewonnen. (Elin)

Woensdag 12 januari

Vandaag is het woensdag. We hebben vandaag onze juffen. We moesten vanochtend eerst lezen, maar wij gingen met dit stukje bezig. Na het lezen hadden we rekenen. Het ging over procenten. We hadden ook alweer een traktatie, deze keer een traktatie van Lisa. Zij was al eerder jarig geweest. Ze had een superleuke traktatie: het was chips met een stressbal. Na de traktatie gingen we naar buiten en ja hoor: wij gingen alweer ezelen. Alle jongens gingen de stressballen op het raam gooien en sommige waren ook geknapt. Toen we weer naar binnen gingen, hadden we een dictee en daarna hadden we een soort van zinsontledingstoets, die best goed ging. Na zinsontleding hadden we pauze. In de pauze gingen we weer ezelen dat was leuk! Weet je hoe je ezelen speelt? Iemand schopt een bal tegen de muur en de andere schopt hem weer terug. Als je mis schopt krijg je de letter E en zo door tot je het woord ezel hebt. En als je het woord ezel hebt, dan moet je kontje knal doen. Dan moeten degene die mee doen de bal proberen tegen je kont te schieten. En sommige schieten heel hard. Je kan het spel ook nog met meerdere mensen spelen. Na de pauze hadden we begrijpend lezen over kamelen. En we hadden ook nog Engels. (samen)

Donderdag 13 januari

Wat is er anders door corona? Je kan minder leuke dingen doen zoals: met vrienden of vriendinnen logeren of met je gezin of familie dagjes uit en je kon niet gezamenlijk Kerst vieren. Dat was wel stom. Je moet een mondkapje op in de gang. Toen je thuis moest werken had je minder uitleg en snapte je het minder. Je moest ook bellen als je een vraag had en dat duurde meestal heel erg lang omdat andere kinderen ook een vraag hadden. Je moet veel ventileren en dat is soms best koud. Je kan niet met alle klassen buitenspelen. Als je verkouden bent moet je een test doen. Als iemand in je klas corona had moest de hele klas in quarantaine. Verder hadden we vandaag gewoon stillezen, rekenen en de fotograaf kwam om een foto van ons te maken. (Lisa)