Dagboek van een fotograaf. Alette Holman: van newbornshoot tot knuffelen met puppy's

Alette Holman tijdens een puppyshoot op de Eese. Maar liefst 2 Dalmatiërpuppy’s van 9 weekjes jong en de moederhond: 'Een leuke uitdaging'.

Alette Holman tijdens een puppyshoot op de Eese. Maar liefst 2 Dalmatiërpuppy’s van 9 weekjes jong en de moederhond: 'Een leuke uitdaging'. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners van Steenwijkerland en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week fotograaf Alette Holman uit Blokzijl.

Donderdag 13 januari

The day after. Gisteren een uitgebreid darmonderzoek gehad. Vandaag maar niet teveel hooi op m’n vork nemen. Ik vind het altijd heerlijk om achter de pc mij helemaal te verliezen in een fotoreportage, welke nog afgehandeld moet worden. Lekker warm bij de kachel, spotify aan en gaan! Ik vraag mij aan het einde van de dag altijd af waar die uren zijn gebleven…

Vrijdag 14 januari

Ik scheur de laatste tekst van de ‘scheurkalender voor positiviteit’ eraf; “Wat voorbij is, is voorbij. Vandaag is een nieuwe dag “. En zo is het. Afgelopen weken stond vooral in het teken van het onderzoek en de uitslag daarvan. Deze waarschuwing van mijn lichaam neem ik zeker mee, dat zal wel moeten, maar verder laten wij deze week gauw achter ons en gaan we met een opgelucht, dankbaar gevoel weer verder! Gelukkig nieuwjaargevoel! Het abonnement van mijn oude website opzeggen geeft wat gedoe en kost veel tijd kwijt. Hmm. Mijn nieuwe website wil ik nog voorzien van een blogpagina en ik ga wat nieuws doen; mijn ‘Crohnjuwelen’ te koop aanbieden!

Zaterdag 15 januari

Deze zaterdag vrij gehouden van shoots, maar nog genoeg werk liggen. Eerst de ‘ochtendrhonde’ met onze ‘labraLouLou’, een bakje koffie en dan de boel op een rijtje zetten. Een to do lijstje helpt mij altijd overzicht te houden en zorgt voor rust in mijn hoofd. Ondertussen ontvang ik een bestelling van 5 kaasdoeken in mooie naturel tinten. Hier kan ik zo heerlijk mee decoreren tijdens een newbornshoot in mijn studiootje. Blij mee! Gelijk maar in de wasmachine, reinheid is één van de bekende R’s en een voornaam ding bij de newbornfotografie. Ik besluit eerst de mail te verwerken. Twee bestellingen van klanten die hun foto’s hebben uitgekozen. Een aanvraag voor een huwelijksreportage helaas moeten afwijzen. Tja, ook ‘nee’ zeggen hoort bij het ondernemerschap. Ik rond een serie foto’s af voor de website van een ondernemer hier uit Blokzijl en ik wil vandaag nog een lieve fotoreportage van een newborn lifestyleshoot afleveren; een mooi gezin blij maken met liefdevolle herinneringen uit een bijzondere periode uit hun leven. Als ik daar deze week mee kan afsluiten, dat is toch prachtig?

Zondag 16 januari

Zondagmorgen start ik eigenlijk altijd met een wandeling met mijn vriendin en één van haar labradors. Heerlijk een uurtje de week doorpraten en dat wat op ons pad is gekomen bespreken. Ik kom altijd voldaan en blij terug van deze zondagstart, die verder lekker rustig zal verlopen. De enige dag, dat mijn husby vrij is, dus quality time samen. Alhoewel, de boekhouding 2021 moet afgesloten worden, dus helemaal niets doen is geen optie in Huize Holman. Ook krijg ik nog een aanvraag binnen via whats app van een vaste klant; er komt binnenkort een 3e kindje en of ik de newbornshoot weer wil doen? Superfijn als klanten terugkomen. Ik sluit mijn dag weer blij af.

Maandag 17 januari

Onze labradame is tien jaar geworden vandaag! Dat betekent een extra groot bot én een verjaardagwandeling. Natuurlijk hoort daar ook een verjaardagshoot bij, dus de camera gaat mee. We doen niet een te grote ‘rhonde’, want ze heeft nog wat last van de wandeling van gisteren. We kunnen echt merken dat ze niet alleen een dagje, maar ook een jaartje ouder is geworden. Dus zeker gaan genieten van mijn eigen topmodelletje! Nog even wat voorbereidingen doen voor de fotoshoot van morgenmiddag en woensdag en dan sluit ik deze dag af met een vrolijk lesje Zumba, yeah, fijn dat het weer kan!

Dinsdag 18 januari

Ik mag weer! Lekker naar de kapper. Daarna wat huishouden en een boodschap doen. Gauw de spullen inpakken voor een puppyshoot straks in de Eese. Maar liefst 2 Dalmatiërpuppy’s van 9 weekjes jong en de moederhond. Dat wordt een uitdaging…maar wél een hele lieve! Bij thuiskomst wacht onze eigen viervoeter al met smart dus eerst het ‘middagrhondje’. Een bakje koffie, de was opvouwen en dan een keuzefoto versturen. Deze klant zit hier op te wachten, het is namelijk de cover van haar online boek die deze week uitkomt, hoe bijzonder dat ik deze foto mocht maken! Gauw de foto’s van vanmiddag inladen en dan eerst eten. Daarna ‘even’ kijken naar de resultaten van de puppyshoot… Om 22.30 uur gaat pc uit, de ‘sneak peak’ staat al klaar om te versturen…!

Woensdag 19 januari

Woensdag is eigenlijk altijd moeder-dochterdag. Ik start rustig op en haal mijn moeder op uit Emmeloord. Het breekt fijn de week voor haar. Wij drinken samen koffie en praten bij. Het strijkgoed wordt weggewerkt en ook de plantjes worden weer goed door haar verzorgd. Deze woensdag heb ik wel een fotoshoot. Het gaat om een gezin, waar de 4e dochter is geboren. De oudsten zijn op de woensdagmiddag vrij. Dus naar Genemuiden voor de ‘baby van de maand’ fotoshoot in opdracht van Kraamzorg Monique Boer. Ik doe dit al 6 jaar met heel veel plezier voor deze leuke organisatie. Maar nog niet eerder 4 zusjes vastgelegd, was een gezellige uitdaging. Als ik thuiskom heeft mams het eten klaar, hoe fijn is dat! Vanavond mag ik weer naar de damesgym; pilates en conditietraining. En dan is de puf wel op voor vandaag. Morgen een nieuwe dag, nieuwe kansen.