Daniël Oostra toch op Dicky Woodstock Popfestival

Daniël Oostra Foto: Piet Bosma

Ineens dook op Facebook een filmpje op van een zingende Daniël Oostra. Maar dan wel met de rug naar de camera. Sinds eind 2020 zorgde een gezwel aan de rechterkant van zijn gezicht er immers voor dat na een operatie zijn zangcarrière voorbij was. Of toch niet?

Daniël Oostra wilde het maar weer eens proberen. En als nieuwe beheerder van het Buurthuus in Noordwolde kon dat door hem anoniem geregeld worden met een technicus in de grote zaal. De reden? Er stond nog eens één optreden gepland, dat steeds weer door corona was verschoven: het 32e Dicky Woodstock Popfestival.

De organisatie had al excuses gemaakt dat per ongeluk de naam van Daniël Oostra op de poster was blijven staan. Dat was misschien net even de prikkel die Daniël nodig om het dan toch maar te proberen. Al zeker zeven keer is hij door andere organisatoren gepolst of ie het niet eens wilde komen proberen, maar het antwoord was steeds afwijzend.

Het klonk best wel goed

Lang was namelijk ook onduidelijk wat de blijvende schade zou zijn door alle bestralingen. Maar opvallend genoeg zijn de stembanden niet aangetast. En die oefensessie in het Buurthuus klonk best wel goed, zo was de conclusie. Beter dan verwacht. Wel met de rug naar de camera, want het gezicht is nog steeds niet zoals het was… Het vereist moed om dan letterlijk weer in de schijnwerpers te gaan staan.

„Al kom je maar één nummer zingen…” Bij Dicky Woodstock Popfestival werd de drempel vervolgens nog verder verlaagd. Daniël Oostra heeft de knoop doorgehakt. Hij keert vrijdag 5 augustus terug als volkszanger. En of dat eenmalig is zal daarna wel blijken. „Ik heb het ook nooit kunnen afronden en wat heb ik daar nu te verliezen?”

Nieuws

menu