De Ecowaterbussen varen weer door De Wieden!

De Ecowaterbus vaart weer! Foto: Laurence Delderfield

Uniek in Nederland: met de fiets op de boot, dwars door het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Sinds zaterdag 23 april pendelen de fluisterstille ecowaterbussen weer twee maal daags vanaf het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster heen en weer naar het pittoreske Zuiderzeestadje Blokzijl en naar waterdorp Giethoorn.

De waterbussen starten in de ochtend bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster en varen naar Blokzijl en Giethoorn. Na een korte stop varen de boten aan het eind van de ochtend hetzelfde traject in omgekeerde richting. Ook in de middag starten de waterbussen weer bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster en varen naar Blokzijl en Giethoorn. Na een korte stop wordt het traject aan het eind van de middag in omgekeerde richting gevaren. Kaartverkoop Koop je kaartje op de dag zelf vanaf 10:00 uur bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster op dinsdag t/m zondag. Kaartverkoop op maandagen en bij de opstappunten in Blokzijl of Giethoorn kan bij de schipper. Bij de schipper kan alléén met contant geld betaald worden. Er is geen mogelijkheid om aan boord bij de schipper contactloos te betalen.

De opstaplocaties zijn in Sint Jansklooster bij Bezoekerscentrum De Wieden aan het Beulakerpad 1, in Giethoorn aan de Beulakerweg 137, bij de benzinepomp en in Blokzijl aan de Juliana van Stolbergstraat 1, bij school ‘De Schutsluis’. De actuele vertrektijden zijn te vinden op www.natuurmonumenten.nl/ecowaterbus.

Bezoekerscentrum De Wieden is van april tot en met oktober geopend op: dinsdag tot en met zondag van 10 – 17 uur. De ecowaterbus vaart ook op de maandagen!

Nieuws

menu