De Eetkamer van Giethoorn is gekozen tot ‘Leukste Restaurant van Steenwijkerland’

De Eetkamer is nu helemaal in kerstsfeer.

De Eetkamer is nu helemaal in kerstsfeer. Foto Dean van Loghem

Het gaat goed met Restaurant de Eetkamer van Giethoorn aan de Vosjacht 6B van Dean en Jolanda van Loghem. Het echtpaar is nu twee jaar eigenaar en heeft, ondanks een lastige start met drie lockdowns in de coronaperiode, al veel gerealiseerd.

Bij de grootscheepse verbouwing in november 2021 werd het restaurant opgeknapt, voorzien van meubilair en een superleuke speelhoek voor de jongste gasten, zodat hun ouders lekker rustig kunnen dineren. „Ons restaurant is het afgelopen jaar gegroeid naar een fijn restaurant met een mooi terras aan het kanaal,” vertellen Dean en Jolanda trots.

Leukste restaurant

„Afgelopen zomer behaalden we met ons mooie terras een eervolle 22 e plaats in de Terras Top 100. Een mooie opsteker voor ons. En deze maand is de Eetkamer van Giethoorn door het Nederlandse Horeca Prijzen festival uitgeroepen tot 1 e prijswinnaar in de categorie ‘leukste restaurant van de gemeente Steenwijkerland’, met in de provinciale categorie de 4 e plaats in Overijssel. Wij wonnen met de meeste stemmen en met een waardering van 9.3. In januari worden de awards officieel uitgereikt. Daar zijn we bijzonder trots op en natuurlijk willen we hiervoor onze gasten en ons team bedanken. Want zonder hen konden we deze waarderingen natuurlijk niet behalen.”


Hot Stone Cooking

„Natuurlijk is iedereen welkom onze gastvrijheid en uitgebreide menukaart zelf te komen ervaren. We hebben nu ook de nieuwste trend op culinair gebied: Hot Stone Cooking. Dat wil zeggen dat het vlees en de groenten aan tafel op verwarmde stenen klaar gemaakt kunnen worden. Erg gezond en lekker. Verder kunnen onze gasten in ons restaurant behaaglijk bij de haard zitten voor koffie, borrel, lunch of diner. We zijn beide kerstdagen ’s avonds al volgeboekt, maar overdag is er nog plaats voor een heerlijke kerstlunch.”

De Eetkamer van Giethoorn is inmiddels uitgegroeid tot een echt restaurant met uitstraling en toegankelijk voor alle doelgroepen. Vanaf een kop koffie tot zakelijke lunches en bruiloften. Denk daarbij ook aan vergaderen (er is een scherm aanwezig voor presentaties), babyshowers, high wine, high beer of high tea en ook catering op locatie is mogelijk. „Alles is bespreekbaar en we zitten natuurlijk op een fantastisch plekje!” Vanaf 12 januari is de Eetkamer van Giethoorn weer 7 dagen per week geopend.