De Kazerne is een fijne en overheerlijke stop tijdens fiets- of vaartocht

Jaroelien Hoorn verkoopt niet alleen 18 soorten IJsmakersijs, maar ook broodjes, koffie met appelgebak, cadeautjes en woonaccessoires. Foto: Wilbert Bijzitter

Het knusse centrum van Wanneperveen krijgt steeds meer weer een echte centrumfunctie. Na de vestiging van een nieuwe bloemenwinkel en een kapsalon, is afgelopen zaterdag 2 april ook de deur open gegaan van IJssalon annex Cadeaushop De Kazerne aan de Veneweg 103 C.

„Het is zo met ons erbij een gezellig kruispunt geworden,” vertelt eigenares Jaroelien Hoorn. „Niet alleen voor de inwoners van Wanneperveen, maar ook gaan er hier veel fietsroutes langs en komen hier veel watersporttoeristen in het dorp.”

„De naam van de ijssalon verwijst naar de vroegere functie van het gebouw,” weet de Wanneperveense Jaroelien. „Voorheen zat hier de brandweerkazerne en daarna werd een van de ijssalons van De IJsmakers uit Meppel. De IJsmakers gaat verhuizen naar Giethoorn.” Jaroelien heeft het overgenomen, maar verkoopt nog wel het overheerlijke, eigengemaakte ijs van De IJsmakers. „We hebben hier in De Kazerne 18 smaken ijs van De IJsmakers, dus keuze genoeg,” lacht Jaroelien. „Verder verkopen we vers belegde broodjes, is er koffie met appelgebak verkrijgbaar en om even lekker te snuffelen: leuke woonaccessoires, cadeautjes en wenskaarten van het bekende merk Zoedt. Alles om het in huis, tuin of op de camping gezellig te maken, met verschillende muurcirkels, voorraadblikken, leuke buitenkussens met opdruk, tuinposters en bijzondere wenskaarten.”

De Kazerne is vanaf nu geopend elke woensdag- en donderdagmiddag en op vrijdag en zaterdag de hele dag. Vanaf mei is De Kazerne ook op zondag open. „Ik heb er enorm veel zin in om lekker hier aan de slag te gaan,” besluit Jaroelien. „Hopelijk wordt het een hele mooie zomer!”

Nieuws

menu