De Lisdodde in Wanneperveen houdt donderdag een sponsorloop voor het goede doel: giro 555 hulp voor Oekraïne

De opbrengst van de sponsorloop in Wanneperveen gaat naar giro 555.

Samenlevingsschool De Lisdodde in Wanneperveen organiseert donderdagmiddag 10 maart van 16.30-17.30 uur een sponsorloop voor het goede doel: giro 555 hulp voor Oekraïne. De bedoeling is dat zoveel mogelijk kinderen meedoen.

De sponsorloop is een initiatief van de leerlingenraad en de leerkrachten. „We hebben we samen met de leerlingenraad besloten iets te willen doen aan het leed in Oekraïne. We merken dat er veel over gesproken en gedacht wordt door de kinderen en dat er behoefte is aan een actie. En ook zo snel mogelijk”, aldus directeur Jetske Bijker.

Het is de bedoeling dat er in 15 minuten zoveel mogelijk rondjes worden gelopen. Voor de groepen 1 t/m 4 wordt een rondje uitgezet van 200 meter. De kinderen uit groep 5 t/m 8 lopen een rondje van 400 meter.

Bijdrage van vv Oranje Zwart

Om 16.30 uur starten de kinderen uit groep 1 t/m 4 en om 17.00 uur starten de kinderen uit groep 5 t/m 8. Zij komen in actie op het voetbalveld van vv Oranje Zwart. De voetbalvereniging heeft aangekondigd dat de entreegelden van aanstaande zondag ook volledig ten goede komen aan de actie van de school.

Bedrag per rondje of een vast bedrag

Sponsors kunnen een bedrag per rondje geven of een vast bedrag. Op vrijdag 11 maart krijgen de kinderen het sponsorformulier weer terug zodat ze het geld bij de sponsoren kunnen ophalen. De school en de kinderen zijn blij met elke bijdrage, of deze nu klein of groot is. „Het belangrijkste is om iets bij te dragen voor de ramp die op dit moment plaats vindt.”

Supporters zijn van harte welkom om de kinderen donderdag aan te moedigen.

Nieuws

menu