De Maargies Hoeve pakt uit met open dag en Muziekfestival EiGenwijs: 'Maken er een mooi feestje van'

Esther Bobeldijk van de Maargies Hoeve (midden). Foto: René Wiegmink

De Maargies Hoeve staat op zaterdag 4 september de hele dag bol van de activiteiten. Overdag is het Open Dag en ’s avonds vindt de derde editie van het Muziekfestival EiGenwijs plaats. „We gaan er een mooi feestje van maken.”

Tijdens de open dag staat er een grote tent op het erf van de Maargies Hoeve. Hierin houdt kalveropfokclub Jong Leven overdag vanaf 10.00 uur haar jaarlijkse kalverkeuring.

Bezoekers mogen bovendien in alle gebouwen op het erf van de hoeve een kijkje nemen en de dieren bewonderen en vertroetelen. Bij de informatiestands kunnen zij zich laten informeren over alle activiteiten, mogelijkheden en andere organisaties.

Opening boerderijwinkel

De zorgboerderij viert een primeur tijdens deze dag. Ze gaat namelijk in de voormalige kippenschuur haar nieuwe boerderijwinkel openen. „Hierin zijn volop streekproducten, vlees en zelfgemaakte zuivelproducten te koop. Daarnaast zijn er ook diverse houtartikelen te verkrijgen die grotendeels door onze deelnemers vervaardigd zijn”, vertelt Esther Bobeldijk van de Maargies Hoeve. medewerkers gaan meerdere eetstandjes inrichten op het erf. Het spreekt voor zich dat ook de theeschenkerij open is.

Kinderen kunnen zich laten schminken. Ook mogen ze een ritje met de ponykar maken, in de ballenbak spelen en knutselen. Ook is er een ballonnenclown aanwezig. De hele dag zijn er optredens van theaterduo Andere Koek in het nieuwe theater in het voedselbos. Ben de Banjoman zorgt voor muzikaal vermaak.

Alle bezoekers worden kleurrijk verwelkomd door gastvrouw Maargie. Bezoekers zijn ook welkom in het Maargies Kooklokaal. In deze voormalige dorpsschool van Kallenkote is een kleinschalig zorgrestaurant en dagbesteding gevestigd. Ook hier zijn verschillende lekkernijen verkrijgbaar. De open dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur en de geldende coronamaatregelen worden in acht genomen. Een coronatest is niet nodig, wel gelden de maatregelen van het RIVM.

Muziekfestival EiGenwijs

’s Avonds maken de kalfjes in de tent plaats voor Muziekfestival EiGenwijs. Dit muziekfestival voor mensen met een beperking en andere liefhebbers van Nederlandstalige muziek, wordt om 19.30 uur afgetrapt door Wimpie en de Domino’s. Zij hebben samen met presentatrice Diewertje Blok door Frankrijk getoerd.

De Dikdakkers is de tweede band die acte de présence geeft in de feesttent. Deze band speelt feestmuziek en is bekend van de hit Cowboys & Indianen . Mooi Wark speelt daarna het dak eraf met hun vrolijke en bekende boerenrockhits. Karambam speelt tussen alle sets door en sluit ook het muziekfestival af. Midden in de tent is een bar, die open blijft tot middernacht.

Mooi feestje

Esther is blij dat de Maargies Hoeve het muziekfestival na een jaar afwezigheid weer kan organiseren. „We hebben er heel veel zin in en gaan er een mooi feestje van maken.” Ze benadrukt dat iedereen welkom is, dus zowel mensen met als zonder een beperking. De tent gaat op 4 september open om 19.15 uur en de aanvang is om 19.30 uur.

Vlak bij de Maargies Hoeve is volop parkeergelegenheid en het hele terrein is rolstoelvriendelijk. In de tent zijn staan- en zitplaatsen. Invalidetoiletten zijn ook aanwezig op het terrein.

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://muziekfestivaleigenwijs.nl/

Nieuws

menu