De Maartjestuin ontwaakt uit winterslaap

In de mooie Maartjestuin staan ook kunstwerken opgesteld.

Marjon van Berkel is al druk bezig om haar Maartjestuin aan de Gierwal 3 weer tip top in orde te maken voor het nieuwe seizoen: „we hebben de houtwal om de tuin heen onder handen genomen en nu hebben we weer een prachtig uitzicht op de bossen van de Eese en de landerijen,” aldus Marjon.

„We zien de reeën alweer voorbij komen en er is divers wild te bespeuren, de marters, een vos en wie weet eerdaags een wolf die al op 2 km van ons huis is gespot. Ik weet het …ze zijn omstreden, maar ik ben nu eenmaal gek op alle dieren. De borders zijn weer kort gemaakt. Er is nu veel werk in de tuin te doen, onkruid eruit, planten scheuren, zaailingen van jonge boompjes eruit halen, anders is de tuin straks een groot bos. Straks als de borders weer redelijk op hoogte zijn valt het de rest van het seizoen weer reuze mee en kan je heerlijk van alle bloemenpracht genieten!”

En er staat weer veel op de planning. Liefhebbers van wandelen kunnen nu al een afspraak maken voor de prachtig uitgezette wandelingen door de Eese, vanaf de Maartjestuin. De wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de Maartjestuin en na afloop staat een verse kop thee of koffie met huisgemaakt gebak klaar, of een lunch met een huisgemaakt soepje, of een High Tea. Het Theehuis is dan gezellig verwarmd met de houtkachel. Er zijn verschillende nieuwe taarten op de kaart, zoals een heerlijke wortel-sinaasappel plaatcake of een karamel-noten plaatkoek, of een hartige quiche.

In de mooie Maartjestuin staat op de woensdagen 30 maart en 13 april en de zaterdagen 2 en 30 april een workshop schilderen met Joke Baauw uit Giethoorn op het programma. De workshop is tussen 13.00 en 16.30 uur en is inclusief koffie/thee en een huisgemaakte lekkernij. Zaterdag 9 april komt theesommelier Suzanne Heijnis uit Zwolle, ze geeft een workshop thee maken, inclusief een Engelse Cream Tea. Na afloop van de workshops kan er natuurlijk nog even door de in Engelse stijl aangelegde tuin met zijn prachtige bloemenborders en rozen gewandeld worden. In de tuin zijn ook verschillende kunstobjecten te vinden.

Daarnaast staan er komend zomer verschillende activiteiten op het programma, zoals Yin Yoga lessen van Manon Lemkes. De eerste is op 27 mei. Ook zijn er weer tuinvoorstellingen van Tuintheater (op 18 juni), open tuinen routes (19 juni, 3 juli en in het weekend van 13 en 14 augustus), muziek van het harpduo Dyade (4 juni) en een mindfulness photowalk en bloemenfotografie van fotografe Coby Bergsma (op 10 juli). Ook zijn er op afspraak schilderworkshops met Bernardien Hubbers te volgen.

Meer info: https://www.demaartjestuin.nl

Nieuws

menu