De Voorpoort als Daltonschool nu ook aan de buitenkant te zien

Het nieuwe bord wordt onthuld. Aangeleverde foto

ODBS De Voorpoort in Vollenhove heeft nieuwe gevelborden met daarop de tekst ‘De Voorpoort openbare Dalton basisschool’.

Dinsdagochtend ging de promotiefilm van de school in première en veel ouders waren hier erg benieuwd naar. De school wilde graag een promotiefilm tonen om op deze manier (vooral nieuwe) ouders te laten zien wat de openbare Daltonschool uit Vollenhove zo uniek maakt. „Wij hebben bewust de keuze gemaakt voor Daltononderwijs en dat willen we aan iedereen laten zien”, aldus Leendert Kroes, directeur van de school.

Nu is De Voorpoort al langere tijd een Daltonschool, maar dat was in de naam van de school nog niet terug te zien. „Dat wij een Daltonschool zijn is nu ook aan de buitenkant van de school te zien”, vertelt gaat Leendert verder, wijzend naar de nieuwe gevelborden. „Wij zijn nu Openbare Dalton Basisschool De Voorpoort.”

Kinderen vertellen zelf

Daltononderwijs is gebouwd op de kernwaarden Zelfstandigheid, Verantwoordelijkheid, Samenwerking, Effectiviteit en Reflectie. „Vaak is het voor ouders moeilijk om voor te stellen wat de kernwaarden precies betekenen voor het onderwijs op school. Met de promotiefilm laten we ouders zien hoe we de kernwaarden toepassen in onze lessen. En wie kunnen dat beter vertellen dan de kinderen zelf?”

Na afloop van de promotiefilm was er een groot applaus te horen in de centrale hal. ODBS De Voorpoort kan dus terugkijken op een zeer geslaagde premièreochtend.

Nieuws

menu