De Windjammers treden op bij De Landerijen

De Windjammers treden dinsdagavond op in De Landerijen.

Shantykoor De Windjammers verzorgt dinsdag 17 mei een optreden tijdens een gezellige avond in De Landerijen. Het koor brengt liedjes die iedereen kent.

De Windjammers uit Kuinre zijn de nazaten van de roemruchte Henric de Crane, die vanuit zijn burcht in de Kuinre het westelijk deel van de Zuiderzee stevig in handen had. In november 1994 besloot een groepje shantyliefhebbende nazaten in Blankenham bij elkaar te komen om shantyliedjes te gaan zingen. Na verloop van tijd werd het een koor en kreeg het de naam Zeemans- en Shantykoor De Windjammers en werd dorpshuis De Botter in Kuinre de thuishaven om te oefenen.

Het koor bestaat uit een groep enthousiaste zangers, begeleid door accordeonisten en onder leiding van een dirigent.
Het repertoire van de Windjammers bestaat uit shanty’s, arbeidsliederen gezongen op zeilschepen om vaak eentonig werk te verlichten, al dan niet opgejut door een voorzanger, lokale liederen, verwant aan de zee, de haven en de visserij en streekliederen, o.a. lied van de Linde, lied van de IJssel. Het koor bestaat uit bijna de helft uit Oldemarkers, die elke week bij elkaar komen om met veel plezier shantys te zingen en die zeer regelmatig hun zangtalent laten horen bij optredens in de wijde omgeving.

De avond begint om 19.30 uur. Kosten 5 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee en een hapje en een drankje.

Nieuws

menu