De Windjammers zingen in de Landerijen

Shantykoor De Windjammers.

Shantykoor De Windjammers. Foto aangeleverd via De Landerijen

Shantykoor de Windjammers zorgt dinsdag 23 mei voor een gezellige avond in De Landerijen. Het koor brengt die avond bekende liedjes ten gehore.

De Windjammers uit Kuinre zijn de nazaten van de roemruchte Henric de Crane, die vanuit zijn burcht in de Kuinre het westelijk deel van de Zuiderzee stevig in handen had. In november 1994 besloot een groepje shanty-liefhebbende nazaten in Blankenham bij elkaar te komen om shantyliedjes te gaan zingen. Na verloop van tijd werd het een koor en kreeg het de naam Zeemans- en Shantykoor De Windjammers en werd het dorpshuis De Botter in Kuinre de thuishaven om te oefenen.

Het repertoire van de Windjammers bestaat uit: Shanty’s, arbeidsliederen gezongen op zeilschepen om vaak eentonig werk te verlichten, al dan niet opgejut door een voorzanger. Lokale liederen, verwant aan de zee, de haven en de visserij. Streekliederen, o.a. lied van de Linde, lied van de IJssel. Het koor bestaat uit bijna de helft Oldemarkers, die elke week bij elkaar komen om met veel plezier shantys te zingen en die zeer regelmatig hun zangtalent laten horen bij optredens in de wijde omgeving.

De avond begint om 19.30 uur. Kosten € 7,- per persoon inclusief een kopje koffie of thee en een hapje en een drankje.