De eerste woningen zijn opgeleverd en Rietweelde staat nu in open verbinding met het vaarwater van het Steenwijkerdiep: reden voor een feestje.

600 huishoudens uit heel Nederland hadden interesse; 30 gelukkigen wisten uiteindelijk een kavel te bemachtigen in het watervilla-project Rietweelde in Scheerwolde. Een klein jaar geleden werd (in klein comité) de officiële start van de bouw gevierd. Vanwege de toen geldende corona-maatregelen zonder de toekomstige bewoners en andere betrokkenen. Woensdagmiddag werd kon het wel en werd het feestje dunnetjes overgedaan.

Openingsfeest Waterpartij Rietweelde: de gezamenlijke ontwikkelaars Wilma Wonen & Reinbouw belegden een bijeenkomst op het Rietweelde terrein omdeze mijlpaal te vieren. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd.

Openingsfeest Waterpartij Rietweelde: de gezamenlijke ontwikkelaars Wilma Wonen & Reinbouw belegden een bijeenkomst op het Rietweelde terrein omdeze mijlpaal te vieren. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd. Foto: Rietweelde/Wilbert Bijzitter

De eerste woningen zijn opgeleverd en Rietweelde staat nu in open verbinding met het vaarwater van het Steenwijkerdiep. De gezamenlijke ontwikkelaars Wilma Wonen & Reinbouw belegden daarom een bijeenkomst op het Rietweelde terrein om deze twee mijlpalen te vieren. Aan wethouder Marcel Scheringa de eer om het rood-witte lint door te knippen, dat gespannen was over de doorsteek naar het Steenwijkerdiep. Daarvoor nam hij plaats in een rib, samen met Bas Reinders van Reinbouw vastgoed ontwikkeling en Ronald Tol van Wilma Wonen. De 30 woningen zijn gebouwd op kavels van 1100 vierkante meter en hebben allemaal een eigen ligplaats. De kopers konden kiezen uit drie woningtypes en mochten zelf de indeling en het kleurenpalet kiezen.

Grond opgehoogd

Nieuws

menu