De tegeltaxi van het NK Tegelwippen rijdt tot 1 september

Een voorbeeld van tegelwippen, zoals hier in de straat Roer in Vollenhove, waar een leuk perkje rondom een boom is aangelegd door medewerkers van de gemeente. Foto: gemeente Steenwijkerland

De ‘Tegeltaxi’ die gratis tuintegels afvoert, rijdt tot 1 september! Tot 1 september kunnen mensen de tegeltaxi bestellen als ze hun tuin willen vergroenen en hun tegels daarvoor er uit willen halen. Het vergroenen van je tuin is actueler dan ooit in deze tijd van hitte. Door tegels te verwijderen en groen aan te brengen, kun je zelf zorgen voor een aangenamere temperatuur in de eigen omgeving.

Vaak zien mensen er tegenop die zware tegels zelf af te voeren, en nu komt een vrachtwagen voorrijden op een afgesproken dag/tijd die ze gratis ophaalt. De tegeltaxi is een initiatief van de gemeente Steenwijkerland. Om Steenwijkerland groener te maken, doet de gemeente mee met het NK-tegelwippen. Het is daarbij de bedoeling zoveel mogelijk (tuin)tegels te vervangen door groen. Inwoners van de gemeente die de tegels in hun tuin vervangen door groen, kunnen hun tegels meegeven aan de Tegeltaxi, die ze gratis komt ophalen.

Aanmelden voor de tegeltaxi kan via het e-mailadres NK-tegelwippen@steenwijkerland.nl , onder vermelding van naam, adres en (geschatte) aantal tegels. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en krijgt u meer informatie over de afhaaldatum. Er is wel een aantal spelregels: de tegeltaxi haalt alleen tegels op waar groen voor in de plaats komt. Dit is te bewijzen door een bewijs van uw aanmelding te tonen of een foto van voor en na de werkzaamheden. Niet aangemelde tegels worden niet opgehaald en er worden alleen tegels opgehaald, geen stoepranden, zand, tuinafval of ander (grof) huishoudelijk afval. De ophaalservice is uitsluitend bedoeld voor huishoudens. Niet voor bedrijven, instellingen, scholen, kerken, etc. Daarnaast is het belangrijk de gewipte tegels aan te melden via de website van het NK-tegelwippen.

Het NK tegelwippen loopt tot 31 oktober, maar de opgave voor de tegeltaxi loopt tot 1 september. Tot die datum kunnen de tegels worden aangemeld. Daarna worden de tegels opgehaald.

Nieuws

menu