De zes gefusilleerde mannen bij Kallenkote herdacht

Locoburgemeester Melvin Smit legt bloemen bij de grote zwerfkei waarop de namen staan van de zes mannen die daar op 13 oktober 1944 werden gefusilleerd. Foto: Wilbert Bijzitter

In de druilerige regen zijn vanmiddag de zes mannen herdacht die op 13 oktober 1944 bij Kallenkote zijn gefusilleerd. De herdenking vond plaats bij het oorlogsmonument. Loco-burgemeester Melvin Smit was een van de sprekers en legde namens Steenwijkerland bloemen bij het monument.

De jaarlijkse herdenking wordt georganiseerd door Stichting Dorpsbelang Kallenkote. Vanuit het dorpshuis gingen de herdenkers naar het monument. Daar sprak onder andere de loco-burgemeester. Na de twee minuten stilte zijn er bloemen gelegd bij de kei.

Het monument is een grote zwerfkei met daarop een plaquette met de namen van de zes mannen die daar op 13 oktober 1944 gefusilleerd zijn door de Duitse bezetter. Het gaat om Frits ten Berge (21), Hendrik Bos (36), Uilke de Jong (47), Pier Schipper (43), Emanuel Verveer (35) en Johannes de Vries (24).

Nieuws

menu