Delegatie Regio Zwolle bezoekt miljoenenprojecten in Steenwijk en Ossenzijl

De delegatie bezoek het station in Steenwijk, waarvoor een opwaarderingsplan in de maak is. Foto: Gemeente Steenwijkerland

Een delegatie rijksambtenaren en bestuurders van de Regio Zwolle bracht donderdag 6 oktober een bezoek aan Steenwijk en Ossenzijl om een aantal projecten uit de Regio Deal Regio Zwolle te bezoeken. Rijk en Regio Zwolle investeren samen zo’n 90 miljoen euro in de regio. Het geld is verdeeld over achttien projecten, onder andere in Steenwijkerland, die de economie, innovatie, werkgelegenheid en leefbaarheid van Regio Zwolle versterken.

Wethouder Bram Harmsma: „Het was een inspirerende dag: mooi om te zien hoe regio, rijk, ondernemers en inwoners samen stappen kunnen zetten en echt iets voor elkaar kunnen betekenen op het gebied van toerisme, landschap en duurzaamheid.” Het werkbezoek startte met een korte uitleg van wethouder Bram Harmsma over de projecten binnen Steenwijkerland en wat de Regio Deal investeringen voor Steenwijkerland doen.

De gasten werden onder andere bijgepraat over de ontwikkelingen bij Station Steenwijk, de e-bike hubs op een viertal plaatsen in Steenwijkerland die de mobiliteit bevorderen en de plannen voor een randweg bij Ossenzijl. Ook de bouw van het European Wetland Center en de rol die de Regio Deal Regio Zwolle hierin speelt kwam voorbij. Verder was er aandacht voor de nieuwe interactieve toeristische app van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Waar het geld terecht komt, zien inwoners en ondernemers op de nieuwe website datdoetdedeal.nl . Op de website worden de verschillende projecten uitgelicht, bijvoorbeeld het project ‘Station Steenwijk’ als mobiliteitspunt en ‘Smart Mobility’ en ‘Smart Hospitality’.

De gemeente Steenwijkerland gaat toeristen beter verspreiden over Nationaal Park Weerribben-Wieden en omgeving. Daarnaast zijn ook ondernemers, inwoners en wijkverenigingen bij het project betrokken.

Waar het geld dat rijk en regio investeren terecht komt is te zien op de website datdoetdedeal.nl en in de onderstaande video:

Nieuws

menu