Derk Boswijk op werkbezoek in Kuinre: een boeiend gesprek over hedendaags boeren, stikstof, toekomstperspectief voor (jonge) agrariërs en over natuurontwikkeling versus landbouw

Derk Boswijk kreeg een rondleiding op de melkveehouderij aan de Wagenweg in Kuinre. Foto: eigen foto

Op uitnodiging van CDA Steenwijkerland heeft Tweede Kamerlid Derk Boswijk op vrijdag 18 februari een werkbezoek gebracht aan Steenwijkerland. Boswijk, onder andere woordvoerder voor landbouw, kwam naar Kuinre, op de melkveehouderij van de familie Van den Hengel.

Het was even spannend of Derk Boswijk het ging halen. Door storm Eunice en een ongeluk op de A6 was er wat vertraging geslopen in het strakke schema van het Kamerlid. Dit weerhield hem er echter niet van om Kuinre te bezoeken, waar hij gastvrij werd ontvangen door familie Van den Hengel, jonge boerin Geerke Sleurink en Gradus Petter en lijsttrekker Erik Homan van CDA Steenwijkerland.

Tijdens de rondleiding op de melkveehouderij aan de Wagenweg, kwam het gesprek vrij snel op gang. Een gesprek over hedendaags boeren, stikstof, toekomstperspectief voor (jonge) agrariërs en over natuurontwikkeling versus landbouw. Een boeiend gesprek, dat na de rondleiding voortgezet werd onder het genot van een kop soep en broodjes aan de keukentafel.

Nieuws

Meest gelezen

menu