Dichtbundel 'Beelden uit Giethoorn' na twee jaar uitstel gepresenteerd

Kees Blokland aan het werk. Foto: Aangeleverde foto

Eindelijk kan de dichtbundel Beelden uit Giethoorn worden gepresenteerd. De bundel door Kees Blokland zou al in maart 2020 gelanceerd worden, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Het boek is geïllustreerd door Famke Hajonides. In het Engels heet de bundel Images from Giethoorn.

De presentatie op zaterdagmiddag 25 juni is een feestelijke aangelegenheid in de Doopsgezinde kerk ‘de Vermaning’ aan het Binnenpad in Giethoorn. Het begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Uiteraard is er gelegenheid om de bundel aan te schaffen, of een van de illustraties uit het boek.

Eerst wordt een film van Roel Boer uit Giethoorn vertoond, met 4 gedichten van Blokland en gouaches van Famke Hajonides. Daarna spreekt Henk van Os, oud directeur van het Rijksmuseum en presentator van kunstprogramma’s, over het belang van het landschap in de kunst. Vervolgens spelen Kirsti Goedhart en Jeroen Koopman een sonate van Handel op viool en orgel en tot slot is er een forumdiscussie onder leiding van Marianne van Embden, met Henk van Os, Femmy Woltman-Groen (schriever uut Gietern’) de makers van de dichtbundel.


Na de presentatie van het boek is het ook direct aan te schaffen, net als de originele kunstwerken die bij de dichtbundel zijn gemaakt.

De prijs van de bundel bedraagt 15 Euro. Beelden uit Giethoorn/Images from Giethoorn in Nederlands/Engels is ook te bestellen via de website van de uitgever Cees Duine .

Nieuws

menu