Dichteres Gesine Brit is een vergeten beroemdheid. Blokzieligers schrijven boek over ‘Blokzijls meisje met de ganzenveer’

Dat vrouwen nog wel eens ondergesneeuwd raken in de geschiedenis waarin veelal mannen de boventoon voeren was voor Annemarie Schoemakers uit Blokzijl de drijfveer om in haar nieuwe boek een vrouw centraal te stellen. Dat werd de dichteres Gesine Brit, een vergeten beroemdheid uit de zeventiende eeuw, geboren en getogen in het voormalige Zuiderzeestadje.

Harriet Kalthof (links) en Annemarie Schoemakers tonen een illustratie en de omslag van het boekje 'Blokzijls meisje met de ganzenveer'.

Harriet Kalthof (links) en Annemarie Schoemakers tonen een illustratie en de omslag van het boekje 'Blokzijls meisje met de ganzenveer'. Foto: Roel Kleine

Het boekwerkje heeft als titel ‘Blokzijls meisje met de ganzenveer’ met als ondertitel ‘een volwassen kinderboek’. Schoemakers is de auteur, de vormgeving en de fraaie illustraties zijn van de hand van Harriët Kolthof, die drie jaar geleden ook al samen met plaatsgenoot Schoemakers werkte aan een boek over Joodse Blokzieligers die in de oorlog werden vermoord in het vernietigingskamp Sobibor.

Nieuws

menu