Dicky Woodstockpopfestival afgelast: 'Zuur voor iedereen'

Teamchef van politie Steenwijkerland Laura Gosewisch is blij dat een evenement in de regio als het Dicky Woodstock Popfestival weer mag. Archieffoto: Wilbert Bijzitter

Door de verscherpte coronamaatregelen, die het demissionaire kabinet vrijdagavond heeft aangekondigd en zaterdagochtend 10 juli om 06.00 uur ingaan, kan het Dicky Woodstock Popfestival dit jaar niet doorgaan.

„Wij gaan 10.000 stoelen bestellen”, grapt mede-organisator Henk Kranendonk nog. „Nee, alle gekheid op een stokje. We zijn zwaar teleurgesteld. We kregen groen licht en we gingen er voor. We zijn ontzettend druk geweest. In sneltreinvaart zijn we gaan organiseren. Drie keer per week bijeen, vergaderingen met vrijwilligers gehad, overleg gehad met gemeente, politie en brandweer. Alles is geregeld en dan op de valreep gebeurt er dit…. Jammer, jammer, jammer. Maar het is niet anders. Het gaat om de gezondheid van onze medemens.”

„Het is niet alleen zuur voor ons als organisatoren, maar ook voor de vele vrijwilligers en vooral de duizenden bezoekers. Voor iedereen. Iedereen had al twee jaar moeten wachten en moeten we het feest weer een jaar missen. Heel sneu.”

De belangstelling was groot. De camping was volgeboekt, de kaarten voor de zaterdagavond en de passe-partouts waren al uitverkocht. Omdat het bestuur al ver was met de organisatie van het feest, zijn er onkosten gemaakt. „Ja, we hadden al een aantal bands en tenten betaald. Zonde. Het is uithuilen en opnieuw beginnen voor een mooi festival in 2022 op 4, 5 en 6 augustus. Daar gaan we voor. Kaarten zijn geldig voor volgend jaar”, licht Henk Kranendonk toe.

Nieuws

menu