Dijkruiters organiseren Hippische Weekend met dressuur, springen en Bixie-concours

Rijvereniging en Ponyclub de Dijkruiters uit Blankenham organiseert dit weekend een Hippisch evenement in Luittelgeest.

Rijvereniging en Ponyclub de Dijkruiters uit Blankenham organiseert dit weekend een Hippisch evenement in Luittelgeest. Foto: Aangeleverde foto

Rijverenging en Ponyclub de Dijkruiters organiseert dit laatste weekend van juni de traditionele Hippisch Weekend, in Luttelgeest. Het is een gevarieerd paardensportevenement met dressuur, springen, en het Bixie-concours voor de jongste ruitertjes.

Zaterdag is voor de outdoor Kringkampioenschappen van Noordwest-Overijssel en Noordoostpolder. Dit is een selectiewedstrijd voor de provinciale en Nederlandse kampioenschappen. Het is een compleet programma met dressuur en springen voor zowel paarden, als pony’s.

De jongste ruiters komen zondag aan de bak tijdens het zogeheten Bixie-concours. In deze klasse bereidt de jeugd zich voor op de echte wedstrijden voor de pony’s. De start van dit concours is 10.00 uur.

Het concours van de Dijkruiters is dit jaar in Luttelgeest, aan de Uiterdijkenweg 26, op het terrein van familie Vergeer. Er ligt daar lichte grond zodat de bodem niet gauw te nat is. Hierdoor kan het buitenconcours altijd doorgaan.

Voor wie nog even extra wil oefenen kan op vrijdag inspringen. Pony’s kunnen vanaf 17.00 de baan op in Blankenham, paarden vanaf 19.00 uur.

Op het terrein is catering en er zijn zitplaatsen zodat de toeschouwers kunnen genieten van paardensport en de deelnemers even kunnen uitblazen na hun dressuurproef of springparcours. De entree voor het hippische evenement van de Dijkruiters is gratis.