Discussiëren over nieuw pensioenstelsel

De aanwezigen kijken dan gezamenlijk naar een webinar dat namens de Seniorencoalitie op 13 september wordt gehouden. Seniorencoalitie

Ouderenvereniging Oldemarkt e.o. houdt op 21 september 2022 om 14.30 uur in De Landerijen in Oldemarkt een informatiemiddag over pensioen en het nieuwe pensioenstelsel.

De aanwezigen kijken dan gezamenlijk naar een webinar dat namens de Seniorencoalitie op 13 september wordt gehouden. Tussendoor en na afloop kunnen vragen worden gesteld over het onderwerp. Aanleiding voor het webinar zijn de plannen voor een nieuw pensioenstelsel waar veel senioren grote bezwaren tegen hebben. Ruim 60.000 mensen hebben de petitie tegen de plannen getekend. De petitie is op 6 september door de Seniorencoalitie aangeboden aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de pensioenwoordvoerders in de Tweede Kamer.

De Seniorencoalitie bestaat uit: Koepel Gepensioneerden, ANBO, NOOM en KBO-PCOB. Alle onafhankelijke ouderenverenigingen in Steenwijkerland zijn via de FASv lid van De Koepel Gepensioneerden. In het webinar komen Dick Boeijen en Xander den Uyl aan het woord. Boeijen is senior beleidsactuaris bij PGGM en daarmee adviseur van het bestuur van pensioenfonds Zorg en Welzijn. PFZW is het tweede fonds van Nederland. Hij is medegrondlegger van het nieuwe pensioenstelsel en geeft daar een presentatie over. Den Uyl is lid van het ABP-bestuur. ABP is het grootste pensioenfonds van Nederland. Boeijen en De Uyl gaan ook in gesprek met Willem Reijn, senior beleidsadviseur pensioenen van ANBO en tevens van de Seniorencoalitie van ANBO, KBO-PCOB en Koepel Gepensioneerden.

Nieuws

menu