Donatie voor Rietfestival Kalenberg

Bezoekers worden meegenomen in punters en fluisterboten, gaan op de fiets of wandelen naar sprookjesachtige plekken.  Archief Wilbert Bijzitter

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het vierde kwartaal van dit jaar voor € 244.000 bijgedragen aan 57 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. Een van de projecten is het Rietfestival in Kalenberg. De organisatie van het festival krijgt 7.500 euro.

Het Rietfestival is een muzikaal en cultureel festival midden in De Weerribben, in Kalenberg. Podia zijn te vinden in rustieke tuinen en op locaties midden in het riet. De eerstvolgende editie heeft het thema ‘Water’ en vindt plaats op zaterdag 15 juli 2023. Het nieuwe klassiek festival biedt verrassende twists naar andere muziekstijlen.

En er wordt samengewerkt met het jongNBE (Nederlands Blazers Ensemble). Zij treden samen met plaatselijke en regionale fanfares en harmonieën op. Bezoekers worden meegenomen in punters en fluisterboten, gaan op de fiets of wandelen naar sprookjesachtige plekken.

Stichting Schrijversfestival Steenwijk e.o. krijgt 1250 euro voor het educatieproject.

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds: https://www.cultuurfonds.nl /.

Nieuws

Meest gelezen

menu