Door vast winterweer gaat mystieke kerstwandeling in Kuinderbos door

Mystieke Kerst in het Kuinderbos.

Mystieke Kerst in het Kuinderbos. Foto: Archieffoto Harco Bergman

Het bestuur van KAS Kuinre heeft besloten dat de mystieke kerstwandeling door kan gaan op zaterdag 17 december. Het zal een editie worden onder winterse omstandigheden. Waarbij witte rijp op bomen en takken het bos nog mystieker kan maken.

„Tegen kou kun je de kleding aanpassen en smaakt warme chocolademelk of oliebol nog lekkerder. De muziek van onze muzikanten zal nog helderder klinken in het winterse Kuinderbos”, zegt Harco Bergman van KAS Kuinre.

De mystieke kerstwandeling zal dit jaar dus een bijzondere worden. De tocht wordt georganiseerd door KAS Kuinre met ondersteuning van Staatsbosbeheer.

Onderweg zullen er boomkronen worden uitgelicht wat een bijzonder effect zal geven en de mystieke sfeer zal verhogen. Het begin van de mystieke kerstwandeling is vanaf de Hopweg 2 in Luttelgeest en via het parkeerterrein kun je het bos in. Het parcours is verlicht en daardoor voor iedereen gemakkelijk te volgen.

Bij de ingang wordt de wandelaar verwelkomd door het koor Om e Nocht uit Woudsend . Onderweg komt de bezoeker bij de verhalenvertelster Anneke Schraa uit Hemelum en klankschalen van Fika . Verder zullen de dames van het koor Tumulte toezingen in Dickens-sfeer. Door het bos en op de burcht zwerft de Midwinterhoornbloasgroep Noordwestoveriessel en zal het specifieke mystieke geluid laten horen. Verder is er een optreden van het grote popkoor Pop in de Kop uit Oldemarkt met haar uitvoering van de verschillende muziekgenres.

Uiteraard is de kerstman aanwezig en deelt hij zolang de voorraad strekt gratis verlichte kerstmutsen uit. Er is catering met warme dranken en lekker eten. Bijna op het eind van de route zijn versgebakken oliebollen verkrijgbaar.

De start van de mystieke kerstwandeling is tussen 18.00 en 19.15 uur en zal om ongeveer 21.00 uur zijn afgelopen. De entree is bewust laag gehouden. Die is namelijk 1 euro per persoon.