Dorpsbelang helpt Woldklautertjes

Van links naar rechts: Dorpsbelang voorzitter Bert den Hartog, José Groen en Jessica Zandbergen van de Woldklautertjes, Inge Schakelaar, Chantal Bollen en Daniëlle van Buiten van Dorpsbelang. Foto: Wiegmink Media

Dorpsbelang Steenwijkerwold heeft zaterdag een cheque van 500 euro overhandigd aan de Woldklautertjes. Daarmee kunnen volgens de woordvoerder van Dorpsbelang activiteiten worden ontwikkeld voor de kleinsten in het dorp.

Het geld heeft Dorpsbelang verkregen uit de verkoop van het springkussen, dat een jaar geleden door slagerij Bouma aan de belangenvereniging is geschonken. Echter, door veranderingen in de regelgeving voor de verhuur van springkussens was het voor Dorpsbelang niet meer mogelijk om het springkussen uit te lenen.

Besloten werd om dan maar het springkussen te verkopen en de opbrengst te bestemmen voor de Woldklautertjes. Dat is een groep van peuters van 18 maanden tot en met 4 jaar. Die groep kan een keer in de week in de gymzaal van vv Steenwijkerwold onder begeleiding van een gediplomeerde leerkracht bewegingservaring opdoen. Ook ouders zijn daarbij aanwezig om de kinderen te helpen bij het springen, klimmen, klauteren, hangen, balanceren en schommelen. Ook wordt er samen bewogen op muziek en worden er spelletjes gedaan tijdens de lessen.

Nieuws

menu