Dorpsfeest Steenwijkerwold staat in de startblokken: ‘Het is het eerste in de regio’

Tijdens het voorlaatste dorpsfeest was het schitterend weer. Foto: Archieffoto Sieb van der Laan

Het dorpsfeest in Steenwijkerwold staat in de startblokken. „Het is het eerste dorpsfeest in de regio, dus we hopen dat er veel mensen komen,” zegt Jeanette de Zeeuw van de Werkgroep Dorpsfeest. Op vrijdagmiddag 20 mei is de aftrap met een bingo en het slot is op zondagmiddag Is de afsluiting in de feesttent met een borrel en muziek van Willem Spans.

Het dorpsfeest in Steenwijkerwold heeft altijd een thema, en dit jaar is dat Black & White. „We hebben alle straten gevraagd of ze in het thema willen meegaan. Drie jaar geleden hadden we het thema ‘roze’ en toen zag je overal roze vlaggetjes en flamingo’s en noem maar op, dat was heel erg leuk”, lacht Jeanette.

Programma

Naast de bingo, de traditionele fietstocht door Het Zalige Zadeltje, de kinderochtend, muziek, en verschillende sportactiviteiten zijn er twee spannende spellen georganiseerd. Voor de jeugd is dat op zaterdagmiddag met ‘Hunted’ en zondagmiddag is dat voor iedereen vanaf 15 jaar ‘De Alleskunner’.

Jeanette: „Hunted is het spektakelstuk voor de jeugd tot 15 jaar, maar ik mag er niet te veel over vertellen, want dat is nog geheim. De deelnemers gaan in teams door het dorp om informatie te verzamelen en de eindlocatie vrij te spelen terwijl ze uit handen van de ‘hunters’ moeten zien te blijven.” Het andere grote evenement is ‘De Alleskunner’ gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma. „We willen met 100 deelnemers starten en op het speelveld doen zij verschillende spelletjes waarna steeds 10 mensen afvallen, tot er tien over zijn. Daarna valt er per spel één deelnemer af tot de ‘Alleskunner’ van Steenwijkerwold overblijft. Die wint een heel mooi prijzenpakket met allemaal lokale bedrijven uit het dorp.” Voor beide evenementen kunnen zich nog mensen opgeven.

Muziek

Vrijdagavond treden de lokale bands Low Emission en The Roadies op en dj WTFOX houdt tussen de optredens door het feest aan de gang. Low Emission is een vierkoppige rock-coverband met drie leden uit Steenwijkerwold, en een uit Basse, en de leden van the Roadies komen uit Oldemarkt. Zaterdagavond is Vangrail weer van de partij. Die hebben al vaker tijdens het dorpsfeest in Steenwijkerwold gespeeld.

„Oja” roept Jeanette nog, „er is natuurlijk ook kermis op het feestterrein.” Op de website dorpsbelang.eu staat het programma en kunnen mensen zich opgeven voor de verschillende onderdelen.

Nieuws

menu