Dorpsteam Steenwijkerwold biedt luisterend oor bij vragen of problemen: 'Meer in dorpen aanwezig zijn is onze ambitie'

Een luisterend oor. Best prettig, als je vragen hebt of een probleem. „We hebben hier regelmatig mooie gesprekken met mensen. Hulp bieden, emotie, blijdschap en we zijn het met bezoekers ook weleens oneens. Ook dat moet kunnen”, zegt Mariska van Slooten van Woonconcept. Hier, is bij multifunctioneel centrum Hoogthij in Steenwijkerwold. Daar zit Mariska elke donderdagochtend samen met wijkagent Jouke Woudstra en buurtwerker Jan Bomers van Sociaal Werk de Kop.

Dorpsteam Steenwijkerwold bestaat uit wijkagent Jouke Woudstra, buurtwerker Jan Bomers en bewonersconsulent Mariska van Slooten.

Dorpsteam Steenwijkerwold bestaat uit wijkagent Jouke Woudstra, buurtwerker Jan Bomers en bewonersconsulent Mariska van Slooten. Foto: Sieb van der Laan

Wie wil mag tussen negen en twaalf uur langskomen. En dat kan ook als je alleen een bakje koffie wilt drinken. „Waar we nu zitten was voorheen het Woldkasteel. Voor kinderopvang. De mensen in het dorp weten ons hier wel te vinden hoor. Velen wandelen even binnen”, zegt Woudstra.

Nieuws

menu