Douwe Egberts koffiepunten voor de Voedselbank

Ook bij Plus ter Schure kunnen de punten worden ingeleverd.

Ook bij Plus ter Schure kunnen de punten worden ingeleverd.

Met de feestdagen op komst, steken de Lionsclub Steenwijk en de Odd Fellows Ankerloge Steenwijk de Voedselbank in Steenwijkerland de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze namelijk weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten.

De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Drie jaar geleden leverde dit 2205 pakken koffie op voor de Voedselbank Steenwijkerland (landelijk ruim200.000 pakken). Tot en met 31 december kan iedereen punten doneren in de verzamelboxen die bij verschillende winkels te vinden zijn.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd. De Odd Fellows en de Lionsclub nemen de praktische kant van de inzameling voor hun rekening.

Geef uw DE-waardepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank Steenwijkerland! De bonnen kunnen tot en met 31 december worden ingeleverd in de verzamelboxen. In Steenwijk staan deze bij Hema, Jumbo, Supercoop en bij de beide Albert Heijn supermarkten, in Blokzijl, Vollenhove en Oldemarkt bij de Coop, in Giethoorn bij de Plus, in Tuk bij Attent en in Steenwijkerwold bij Bakkerij Muis. Ook is bij de Spar in Steenwijkerwold een inzameldoos te vinden.