Drijf-In Blues Festival Giethoorn maakt doorstart

Tijdens een eerdere editie van het Drijf-In Blues Festival lag het water vol met bootjes. Dit plaatje blijft behouden met de doorstart van het festival. Foto: Wilbert Bijzitter

Het Drijf-In Blues Festival Giethoorn stond op het punt te verdwijnen met de opheffing van de stichting Giethoorn Evenementen die ook Rock Around Giethoorn en Wiedepop organiseerden. Een aantal liefhebbers van het blues festival vond dat dat niet kon en heeft het stokje overgenomen.

Een van hen is Eric Wiegel. Samen met vijf enthousiaste medebestuursleden is stichting Giethoorn opgericht, en staat het Drijf-In Blues Festival weer op de kaart. „We zaten met elkaar om tafel en vonden het jammer dat iets dat zo’n lange historie heeft verdwijnt. Het wordt dit jaar de 35 ste editie van het Drijf-In Blues Festival.”

Het gaat er wel anders uitzien dan voorheen. „We wilden het unieke van het festival, het muziekpodium en alle drijvende bootjes daar omheen, behouden. Dat hebben we samen met Smit’s Paviljoen opgepakt. Het is nu niet meer verdeeld over verschillende locaties, maar in en om het paviljoen”, licht Wiegel toe.

Om er voor te zorgen dat het echt een Blues-evenement wordt hebben ze bands geboekt die in Europa hun sporen hebben verdiend. De programmeur van het festival noemt het een frisse wind, van traditioneel tot bleusrock, van swing tot stampwerk. „De echte Blues-liefhebbers zullen namen zien die zij herkennen”, denkt Wiegel. Op de facebookpagina van het Drijf-In Blues Festival zijn de afgelopen dagen de acts gepresenteerd. Het zijn DC Snakebuster, Juke Joints, GG & Kid Harpin’, The Hoochies, Doghouse Sam & his Magnatones en Little Hat als hekkensluiter.

De 35 ste editie van Drijf-In Blues Giethoorn is op 19 en 20 augustus. „De belangrijkste boodschap is: het gaat door”, benadrukt Wiegel.

Nieuws

menu