Drijf-In Bluesfestival is terug, in aangepaste vorm

Tijdens een eerdere editie van het Drijf-In Blues Festival lag het water vol met bootjes. Dit plaatje blijft behouden met de doorstart van het festival. Foto: Wilbert Bijzitter

Al meer dan 30 jaar is het Drijf-In Blues Festival in Giethoorn het favoriete festival voor de Bluesganger! Het 3e weekend van augustus is het karakteristieke Giethoorn het toneel van één van de mooiste Bluesfestivals die Nederland kent. Dit jaar is het Bluesfestival op vrijdag 19 en zaterdagavond 20 augustus en ditmaal op één locatie: Smit’s Paviljoen aan het Bovenwiede.

Na 2 jaar afwezigheid, door onder andere covid, zijn er dit jaar weer Bluesklanken te horen in Giethoorn. Een nieuwe organisatie heeft de doorstart weten te realiseren. Om dit te kunnen realiseren en door alle uitdagingen van deze tijd, zijn er aanpassingen in vergelijking met de vorige edities. De belangrijkste wijziging is dat alle optredens plaatsvinden plaats op één locatie, namelijk Smit’s Paviljoen.

Op vrijdagavond zijn er twee optredens binnen, in Smit’s Paviljoen. Vanaf 21.00 uur speelt DC Snakebuster. Deze one-man-band draait al vele jaren mee, en heeft z’n vuur laten klinken op menig groot festival, maar ook waar er te weinig ruimte was om een voltallige band te plaatsen wist hij toch het geluid van een complete groep over te brengen op zijn publiek. Oude traditionals , moderne stampers, niets is hem vreemd. Vanaf 22.30 uur spelen de uit Zeeland afkomstige Juke Joints. Favoriet bij deze band is toch wel de legendarische Rory Gallagher sound, stampende stevige Bluesrock, met op z’n tijd toch een vleugje sentiment.

Op zaterdagavond zijn de optredens op het waterpodium in het Bovenwiede, bij Smit’s Paviljoen binnen en op het terras.

GG & Kid Harpin’ spelen vanaf 17.30 uur energieke en spectaculaire old-skool Blues op het terras, om het publiek alvast op te warmen. Daarna zullen om 19.00 uur Lut Luttik ( Drippin’Honey), Chiel ter Vaarwerk ( Cuban Heels ), Richard Koster ( Cuban Heels) en Roelof Meijering ( Memo Gonzales, Boyd Small ) van de band The Hoochies als eerste gaan beleven of het legendarische drijvende podium op het Bovenwiede nog steeds blijft drijven en de bezoekers gaan verwennen met een stuk heerlijke no-nonsens rauwe Boogie & Blues, waarin inspiratiebronnen zoals The Red Devils, Little Walter maar ook Sean Costello duidelijk hoorbaar zijn. Vervolgens, vanaf 21.00 uur, brengt de Belgische band Doghouse Sam & his Magnatones op het podium anderhalf uur lang swingende , high-energy stampende blues op z’n best!


Het zaterdagavondprogramma wordt afgesloten in Smit’s Paviljoen, met om 22.30 uur Little Hat: Machiel Meijers, Willem van Dullemen’s en Paolo de Stigter hebben een duidelijk doel: stuwende ritmes, authentiek gitaarwerk met daarbij als kers op de appelmoes fantastisch mondharmonica geweld om de avond compleet te maken.

Voor beide avonden zijn toegangskaarten nodig en deze zijn te bestellen via de website bluesgiethoorn.nl Daarnaast zijn er speciale arrangementen voor ligplaatsen, de gecombineerd zijn met toegangskaarten of waarbij nog extra toegangskaarten kunnen worden bijbesteld.

Nieuws

menu