Duizend bezoekers genieten van Mystieke Kerst

Een prachtige sfeer in het Kuinderbos. Foto: Harco Bergman

De mystieke kerstwandeling in het Kuinderbos georganiseerd door KAS Kuinre met ondersteuning van Staatsbosbeheer was mede door het winterse weer een bijzondere editie.

Ruim 1000 bezoekers genoten van de artiesten waarbij de ijzige lucht muziek en geluiden nog grandioos liet klinken. Onderweg waren boomkronen uitgelicht wat een bijzonder effect gaf en de mystieke sfeer verhoogde. Bij de ingang werd de wandelaar verwelkomd door het koor Om e Nocht uit Woudsend . Onderweg kwamen de wandelaars bij de verhalenvertelster Anneke Schraa uit Hemelum en klankschalen van Fika tegen. Verder zongen de dames van het koor Tumulte in Dickens-sfeer toe. Door het bos en op de burcht zwierf de Midwinterhoornbloasgroep Noordwestoveriessel , die het specifieke mystieke geluid liet horen. Verder was er een optreden van het grote popkoor Pop in de Kop uit Oldemarkt met haar uitvoering van de verschillende muziekgenres.

Uiteraard was de kerstman aanwezig en deelde hij zolang de voorraad strekte gratis verlichte kerstmutsen uit. Er was catering met warme dranken en lekker eten. Bijna op het eind van de route waren versgebakken oliebollen verkrijgbaar.

Nieuws

menu