Duurzaam Willemsoord krijgt predikaat ‘Kern met Pit’ en 1000 euro voor project met elektrische deelauto

Het bestuur van Duurzaam Willemsoord kreeg uit handen van Keimpe Sinnema (rechts) het predikaat van Kern met Pit voor het project met de elektrische deelauto.  Er hoort ook een bedrag van 1000 euro bij.

Het bestuur van Duurzaam Willemsoord kreeg uit handen van Keimpe Sinnema (rechts) het predikaat van Kern met Pit voor het project met de elektrische deelauto. Er hoort ook een bedrag van 1000 euro bij.

Zaterdagochtend heeft het bestuur van Duurzaam Willemsoord het predikaat ‘Kern met Pit’ gekregen voor hun project met de elektrische deelauto, en een bedrag van 1000 euro.

Het bestuur van Duurzaam Willemsoord kreeg het predikaat uit handen van Keimpe Sinnema. Een groep van 25 testgebruikers maakt inmiddels gebruik van de auto.

Landelijke Kern met Pitdag

Na een jaar hard werken presenteerden zaterdag ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten in Nederland de resultaten tijdens de landelijke Kern met Pit Dag. Twaalf initiatieven uit verschillende provincies werden gekroond tot provinciale trofeewinnaars. Duurzaam Willemsoord werd weliswaar niet de provinciale winnaar, maar kreeg wel 1.000 euro en het predikaat.

Sinds de start van Kern met Pit, bijna 45 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. KNHM foundation daagt mensen uit hun leefomgeving socialer en mooier te maken.