Een actie opstarten om kinderen in armoede of eenzame ouderen te helpen? Stan (9) en Sterre (12) uit Scheerwolde blijken onuitputbaar: 'Nu hebben ze weer 1100 euro opgehaald met een rozenactie'

Wat kunnen we doen en hoe kunnen we helpen? Het is voor de omgeving van Stan Rook (9) en Sterre Dolstra (12) een veelgehoorde vraag. Afgelopen week liepen ze met een lading rozen zij aan zij langs de deuren in Scheerwolde om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen in Nood. Een zelfbedachte moederdagactie, opbrengst: 1100,45 euro. En dat is niet de eerste, maar ook niet de laatste keer dat de twee vrienden uit Scheerwolde iets verzinnen.

Stan en Sterre brengen rozen langs in Scheerwolde. De twee jonge weldoeners hebben zo een mooi bedrag opgehaald voor de Stichting Kinderen in Nood.

Stan en Sterre brengen rozen langs in Scheerwolde. De twee jonge weldoeners hebben zo een mooi bedrag opgehaald voor de Stichting Kinderen in Nood. Foto: Martijn Bijzitter

Koekjes langsbrengen in de coronaperiode om (eenzame) ouderen een hart onder de riem te steken? Of ideeën bedenken om de Stichting Kinderen in Nood te helpen die zich inzet voor kinderen in Oekraïne, Hongarije en Roemenië? Voor Stan en Sterre is het de normaalste zaak van de wereld. „Dan bellen ze elkaar met de vraag: zullen we weer wat doen?”, vertelt Manon, de moeder van Stan. „Dat maakt ons trotse ouders.”

Paplepel