Een week vol vermaak voor kinderen uit Giethoorn: 'Kindereiland is echt een begrip hier' (met foto's)

Kindereiland in Giethoorn zit er weer op. Foto: In beeld bij Nathalie

Een week vol spellen, workshops en gezelligheid: vijftig kinderen uit Giethoorn hebben een fantastische laatste vakantieweek beleefd. Tijdens het jaarlijkse Kindereiland konden ze naar hartenlust even helemaal weg zijn. „Deze week vliegt voorbij.”

Als kind is Susie Toet al een graag geziene gast tijdens deze week vol plezier. Nu is ze als vrijwilligster voor het zesde jaar bij Kindereiland betrokken. Ze studeert in Groningen en blijft op deze manier toch betrokken bij het waterdorp waar ze vandaan komt. Ze vormt onderdeel van de leiding en geniet volop. Ze werkt samen met leiders die vroeger haar leiders waren. En dat typeert de week ook: de binding is enorm.

Alleen maar leuke dingen doen

Het programma is overvol en vanwege corona gaat het dit jaar (weer) iets anders dan voorheen. De kinderen blijven nu bijvoorbeeld niet slapen, en er zijn koks aanwezig die speciaal het eten bereiden. Bovendien moet de leiding onderling anderhalve meter afstand bewaren. Maar corona drukt de pret niet op het eiland, geeft Susie aan. Vervelen is er echt niet bij. „Je bent een weekje echt even ergens anders, doet alleen maar leuke dingen: vossenjacht, levend Stratego, levend Ganzenbord, knutselen, het water op, workshops volgen, koken, samen eten. Echt, de dagen vliegen voorbij”, klinkt het. „Deze week een begrip in Giethoorn.”

Zaterdag, de slotdag van Kindereiland, is nog één dag vol met spellen. Een patatje en een ijs van de ijscoboot sluiten het geheel feestelijk af. Zondag krijgen de kinderen nog even de tijd om bij te komen. „Want ja, maandag is het gewoon weer een schooldag”, glimlacht Susie.

Foto’s:

Nieuws

menu