Eerste Koningsspelen voor Gieterse fusieschool OBS De Punter

Vorig jaar vierden de beide basisscholen de Koningsspelen nog apart maar dit jaar zijn ze voor het eerst samen, als OBS De Punter. Mediahuis

Op vrijdag 22 april viert OBS De Punter de Koningsspelen. Het zijn de eerste Koningsspelen sinds de beide basisscholen in Giethoorn vorig jaar zijn samengegaan.

Het is de bedoeling dat de kinderen volgende maand de nieuwe school aan de Beulakerweg in gebruik nemen. Aan de school wordt nu nog druk gebouwd.

Bijna 200 leerlingen uit Giethoorn en omstreken vieren op 22 april de Koningsspelen. De onderbouw (groepen 1 tot en met 4) en de bovenbouw (groepen 5 tot en met 8) hebben beide hun eigen verrassende en natuurlijk sportieve programma.

Na het Koningsspelen-ontbijt en een gezamenlijke warming-up op het sportveld van SV Giethoorn volgen de kinderen diverse workshops. Die worden gegeven door vrijwilligers van sportverenigingen uit de omgeving. Het programma is bij benadering vanaf 09:30 – 11:45 uur.

Natuurlijk is er ook het Koningsspelen-lied ‘FitTop10’, met bijbehorende dans. Daarmee wordt de feestelijke dag afgesloten.

De Koningsspelen worden landelijk voor de tiende keer georganiseerd. In 2013, toen Willem-Alexander koning werd, was de eerste keer. Het doel is om kinderen in het primaire onderwijs (en hun ouders) te laten zien dat goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. Gemiddeld doen er 1,2 miljoen kinderen van zesduizend scholen aan mee.

Nieuws

menu