Eerste Stapelbaan in Steenwijkerland een feit. Werknemer heeft een baan bij Carambar én een baan bij Schoonmaakbedrijf Rein Gaal

Wethouder Trijn Jongman, Bernhard Nanninga, directeur van De Middencirkel, en Joël Assenberg, projectregisseur bij Actieplan Werk(t) van de gemeente Steenwijkerland. Foto: Wilbert Bijzitter

Het klinkt prachtig: verschillende banen combineren. Maar vaak laten mensen zich tegenhouden door sociale, administratieve, financiële en soms ook juridische obstakels.

Denk alleen al aan het feit dat je meer belasting moet betalen bij een tweede baan. Maar wat nou als je banen kunt ‘stapelen’. Zonder al deze hindernissen. Gemeente Steenwijkerland werkt samen met Werkcoöperatie de Middencirkel aan het project ‘Stapelbanen’. Waarbij je alle voordelen, maar niet de nadelen hebt van meerdere werkgevers.

De eerste persoon met een stapelbaan is inmiddels aan de slag. Wethouder Trijn Jongman: „Het stapelen van banen heeft veel voordelen. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer afwisseling in iemands werkzaamheden en contacten. Je kunt je persoonlijk ontwikkelen, omdat je verschillende werkzaamheden uitvoert. En je verdient meer geld. Maar het is ook nieuw. En daardoor misschien even wennen voor de arbeidsmarkt. Des te leuker dat het nu gelukt is om de eerste persoon in onze gemeente aan een stapelbaan te helpen. Beide werkgevers én de werknemer zijn allemaal blij. Een klassieke win-winsituatie. Wij juichen dit soort oplossingen toe.”

‘Alle partijen tevreden’

Bernhard Nanninga, van de Werkcoöperatie de Middencirkel: „Bij het detacheren van mensen komen we regelmatig in contact met kandidaten die graag meer willen werken. We kijken vooral naar passende oplossingen voor werkgevers én werknemers. En willen vooral niet elkaars personeel afpakken. Daarbij zijn alle varianten bespreekbaar, dus ook meerdere werkgevers voor één werknemer. Alle partijen tevreden: de kandidaat heeft meer werk, de oude werkgever mist niemand. En de nieuwe werkgever heeft een gemotiveerde nieuwe kandidaat. Stapelen werkt!”

Lokaal samenwerken

Het gaat om een werknemer, die bij Carambar in Steenwijk en bij Schoonmaakbedrijf Rein Gaal in Steenwijk werkt. Jan Ebink, eigenaar van Carambar: „We zijn heel blij met onze medewerker. Ze werkte eerst via een payroll constructie, dus eigenlijk via een soort van uitzendbureau. Ik kon haar helaas niet meer uren bieden. Door deze stapelbaan heb ik een tevreden medewerker, omdat ze wel meer uren kan werken.” Remi Gaal, eigenaar van schoonmaakbedrijf Rein Gaal: „Het is een krappe arbeidsmarkt en ik vind het belangrijk om in kansen te denken. Doordat Carambar en ons bedrijf de handen ineen geslagen hebben, is iedereen geholpen. Groot voordeel dus om lokaal elkaar te helpen.”

Ook stapelen? Op zoek naar een stapelbaan? Of naar nieuwe medewerkers? Mail dan naar info@wcdm.nl of neem een kijkje op www.stapelbanensteenwijkerland.nl

Nieuws

menu